ÅRETS FØRSTE HJEMMESEIER

Onsdag kveld var det klar for ny midtuke kamp i Toppserien. Lyn tok i mot Avaldsnes som kom fra en svak resultatrekke bak seg.

Foran drøyt 225 tilskuere tok Lyn styringen fra start på OBOS Arena Kringsjå. Lyn presset fra start til slutt i førsteomgangen og det er smått utrolig at det bare stod 1-0 til pause.

For etter 17 spilte minutter sendte Kristin Holmen Lyn i føringen. Lyn hadde full kontroll på sin høyre side og endelig skulle det fungere da Anna Palm la inn i feltet. Holmen og Emilie Raaum Closs fosser inn i feltet og da ballen går over Anna Aahjem, så er det Closs som vinner duellen. Ballen går via Kristin Holmen og i mål helt nede ved stolperoten.

Lyn fortsatte å presse på og Julie Aune Jorde og Iselin Sandnes Olsen hadde begge hvert sitt skudd i metallet, uten at det ble mål ut av det. Til pause gikk altså lagene til pause med kun 1-0 etter en omgang Lyn hadde full kontroll.

I pausen ble det gjort et rent spissbytte for Lyn, da erstattet Monica Nedgård Isaksen Anna Nerland Aahjem. Det skulle vise seg å bli et smart bytte. Isaksen som har bøttet inn med mål for J19-landslaget nylig, trengte ikke lang tid for å vise seg frem. Kun fire minutter ut i omgangen oppfatter hun at keeper tar seg god tid med ballen i beina. Før keeper vet ordet av det, snapper måltyven opp ballen og kan enkelt sette den i åpent mål. 2-0 og de fleste har tro på at det kan bli komfortabelt.

Men neida, i fotballen snur ting fort. Ut av nesten ingenting sniker innbytter Ida Mortensen Natvik seg mellom Lyn-forsvaret og reduserer til 2-1. Det ga fyr på Karmøy-bålet, som ikke trenger mer tid enn åtte nye minutter. Cille Nilsen, er kun 16 år, men på dette målet viser hun klasse. Hun dribler seg inn i Lyn-boksen og drar av både én og to Lyn-spillere før hun setter utligningen. Meget god scoring av 16-åringen.

Begge lag markerte sin støtte til Ukraina før kampstart i dag. Her er begge lag med Ukraina-flagg. Foto: Lyn Damer

Ut av nesten ingenting var det nå likt igjen. Nå var det to lag som ønsket å ta alle poengene, men sterkest ønsket Lyn de.
For Tom Stenvoll sendte på Jenny Røsholm Olsen de siste 20 minuttene og fjorårets Avaldsnes-angriper, satte fart på Lyn-angrepet. Etter å ha vært ute i nesten et år gjorde hun comeback mot slutten av LSK-kampen sist og var nære scoring da. Det var hun også i dag, men kun en god redning fra keeper hindret det.

I det vi går inn i de ti siste minuttene så begynner Lyn-publikummet å bli bekymret for at man har mistet to poeng. Men da dukker stopperbautaen Sandnes Olsen opp. Jorde slår en flott corner på bakre stolpe hvor Iselin vinner duellen. Ballen går rett i en Avaldsnes-forsvarer og går rett ned i føttene på Bodø-væringen vår. Med høyrefoten banker hun til og keeper får ikke nok kraft bak ballen og må bare slå den videre inn i mål. Til stor jubel på OBOS Arena Kringsjå scorer «Issy» sitt første mål i Toppserien for Lyn og sender Lyn tilbake i ledensen med kun seks minutter igjen av ordinær tid.

Avaldsnes har lite å komme med som en sluttspurt og Lyn er nærmest en ny scoring. Røsholm Olsen dribler seg inn i feltet og finner en Una Søyland helt alene på bakre, men dessverre rekker keeper over og redder skuddet. Megastor Lyn-sjanse på tampen.

Lettelsen er stor i hjemmeleiren da dommeren blåser av kampen. Lyn vinner 3-2 og passerer både LSK Kvinner og Stabæk på tabellen og tar langhelg på 4. plass.

Vi vil takke alle som tok turen og heiet oss frem! En stor takk til alle som også har bidratt til vår «Lyn-aksjon for Ukraina». Det ble en flott markering hvor begge lag viste sitt standpunkt. Vi ønsker alle at krigen skal ta slutt. Fikk du ikke muligheten til å gi et bidrag, så er det fortsatt mulig å gi her.