Arbeidernes dag og Klepp – Lyn

Camilla Huseby, Foto: Støtt Norsk kvinnefotball

Camilla Huseby mot Stabæk. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Sist oppdatert: 27. mai 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Klepp – Lyn

I morgen, 1. mai skal Lyn dra til Jæren for å spille Toppseriekamp mot Klepp. Toppseriekampene spilles som oftest i helgene, men i morgen er det som for mange kjent en offentlig høytidsdag og offisiell flaggdag. Med andre ord en perfekt dag for fotball. 1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag, en dag for å vise arbeiderklassens styrke og føre fram viktige saker for arbeidsfolk. Den første 1. mai- feiringen i Norge ble gjennomført 1890, men dagen ble ikke lovfestet fridag før i 1942 av Quislings regjering. Loven ble opphevet i 1945, men i 1947 anerkjente Stortinget igjen 1. mai som en offentlig høytidsdag.

Både Lyn og Klepp har så langt i sesongen gjort et godt stykke arbeid. Klepp ligger på 3. plass med 12 poeng, og Lyn på en 5. plass med 9 poeng. Klepp har vist at de er et bra lag i år, og de har tatt tre poeng mot Avaldsnes, Stabæk, Røa og Trondheims-Ørn, men i 4. serierunde gikk de på et 1 – 0 tap mot Arna-Bjørnar. Lyn har på sin side vunnet sine to siste kamper, og er kanskje derfor i en bedre seiersflyt enn Klepp.

Hovedtrener Ole Johan Aas sier at Lyn er klar for å ta på arbeidshanskene å gjøre et solid stykke jobb, så får vi telle opp til slutt om det holder til poeng, da han tipper at Klepp kommer til å gjøre noe av det samme.

Er du på Jæren i morgen og vil se en god fotballkamp etter 1. maitoget, ta turen til Klepp Stadion kl. 16.00 og hei Lyn-jentene fram til seier!

Om du ikke er på Jæren, kan du ta turen til klubbhuset på Kringsjå. Vi streamer kampen kl 16.00, så kan du se herrelaget spille NM-kamp mot Moss etterpå kl. 18.