– AMBISJON OM Å ETABLERE MEG SOM SPILLER I TOPPSERIEN

 

Lyn har sikret seg 19-åringen Emma Helstad Amundsen fra Brønnøysund. Emma har spilt for laget i 2. divisjon og for J19-laget. I tillegg har hun trent med klubbens herrelag. Emma er forøvrig lillesøster til Bodø/Glimt sin Isak Helstad Amundsen.

De to siste ukene har forsvarsspilleren vært på prøvespill hos oss og vist seg godt frem. Under sitt prøvespill fikk hun også noen minutter mot Kolbotn sist helg. Det hun har vist så langt har vært så bra at trenerteamet ønsket henne med videre og tilbød henne kontrakt. Kontrakten er nå signert og vi er glade for å få med den høyreiste forsvarsspilleren videre.

Trener Tom Stenvoll beskriver 19-åringen slik:

«Emma er en solid forsvarsspiller som har hatt stor tålmodighet i sin utvikling i Brønnøysund. Hun er allerede på et høyt nivå individuelt og relasjonelt, og har meget gode forutsetninger for bli en god spiller i Lyn. Vi gleder oss til å se henne i Lyn-drakten i årene fremover.»

Denne høsten starter hun på Norges Idrettshøgskole. Vi er skolens nærmeste nabo og har allerede et godt forhold. I Lyn er det allerede mange som enten er, eller har vært student på NIH, i mange ulike posisjoner.

«Det har vært spennende og lærerikt så langt, jeg har blitt tatt godt i mot av både trenere og spillere. Jeg har fått inntrykk av at det er en fin spillergruppe, og en god utviklingsarena. Jeg ønsker å satse på fotball, og har en ambisjon om å etablere meg som spiller i Toppserien.» sier Amundsen til lyndamer.no.

Kjøp billett til hjemmekampen mot Arna-Bjørnar 14. august her

At Lyn er en god utviklingsarena har vært viktig for valget til Emma, som nå gleder seg til å ta fatt på Lyn-karrieren.

«Jeg er en spillende stopper, og ser fram til å utvikle meg videre i Lyn. Det var veldig kjekt å få litt spilletid mot Kolbotn, men må innrømme at jeg var veldig spent. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen», avslutter nysigneringen.

Velkommen til oss, Emma! Vi gleder oss til å bli mer kjent med deg.