21 poeng igjen å spille om

Kun syv kamper igjen

Mange intense og morsomme kamper å glede seg til i høst. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 25. aug 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Toppserien hadde spillefri i helgen som var, men Lyn-damene brukte frihelgen på en god treningsøkt lørdag formiddag. Etter 11 spilte kamper ligger vi på en 8. plass, to poeng over kvalikplassen og tre poeng over nedrykk. Det skiller også kun tre poeng opp til 6. plassen, og fire poeng opp til Kolbotn på 5. plass. Det er svært jevnt og hvert poeng i serieavslutningen vil bli viktig for alle de involverte lagene på nedre halvdel. Uten at vi skal se og tenke alt for mye på tabellen før vi teller opp ved sesongslutt, så kan vi allerede nå si at det kommer til å bli nok en spennende innspurt i Toppserien.

Kommende kamper
Vi skal se litt på våre resterende kamper, men først kan vi kort gå igjennom lagene vi er ferdigspilt mot. For både Sandviken og Arna-Bjørnar er vi ferdige å møte i 2021. Begge disse returoppgjørene ble spilt på Kringsjå kunstgress etter ferien, og begge var tunge å svelge. I begge kampene tapte vi poeng på svært strenge straffespark helt på tampen (1-2 tap mot Sandviken og 1-1 mot Arna-Bjørnar). Spillemessig har laget til Tom Stenvoll sett veldig bra ut, spesielt i 1. omgangen mot Arna-Bjørnar, hvor vi kunne ha ledet med flere mål til pause. Dessverre har ikke vi ikke lykkes helt på siste tredjedel, men det er tidsspørsmål før det smeller. Kanskje allerede mot Klepp til helgen?

Klepp – Lyn, 28.08 kl. 14.00
Nå er alt fokus rettet mot lørdagens kamp på Jæren. Klepp skulle i utgangspunktet spilt cupkamp i kveld mot 1. divisjonslaget Amazon Grimstad, men grunnet positiv corona-test hos 1. divisjonslaget, er kampen utsatt. Jærbuene har som forventet fått en tøff sesong og befinner seg på plassen under Lyn, men overrasket mange ved å vinne sine to første seriekamper i år. Etter det har det har pilen pekt nedover, ganske rett ned faktisk. For det har ikke blitt flere poeng enn de seks de har fra de to første rundene. Ni strake tap må snus til poeng snarest for å ha noe håp om å overleve i Toppserien. Lørdagens oppgjør mellom 8. og 9. på tabellen blir en svært viktig kamp for begge lag. Vi kommer tilbake med «Før kampen» på fredag.

Lyn – Avaldsnes, 04.09 kl. 15.00
Tre hjemmekamper gjenstår og lørdag 4. september spilles den første. På gjestelisten står Avaldsnes som kanskje er det laget som har skuffet mest i årets sesong, i hvert fall om man ser på forventninger før sesongen. I tillegg til den tøffe sesongen sportslig så langt, har de rød-hvite mye å tenke på utenfor banen også. Tidligere denne måneden ble det klart at det ikke blir et samarbeid mellom Avaldsnes og Viking, og fortsatt er det ikke avgjort hva som skjer med betting-avtalen klubben annonserte i våres.
Med fire poeng på de to første kampene etter ferien, så virker det som om de er i gang igjen og øyner nok 5. plassen.
Forhåndskjøp billett til kampen her.

Stabæk – Lyn, 25.09 kl. 15.00
Tøff og meget viktig bortekamp venter på Nadderud i slutten av september. Stabæk trenger sårt poeng for å komme seg opp fra jumboplassen som de innehar i dag, og denne kampen kan fort bli en «sekspoengers-kamp» som begge må vinne. Vårsesongens kamp ble en thriller og endte 2-2. Høstens kamp blir neppe noe mindre spennende og dette er en kamp vi håper på masse støtte fra tribunen. La oss farge Nadderud i Lyns vakre farger.

Saken fortsetter under bildet.

Byderbyet mot Vålerenga er valgt ut som rundens NRK-kamp. Foto: BillyBonkers

Lyn – Vålerenga, 09.10 kl. 15.00
Byderby og TV-kamp. Det kommer til å koke godt på Kringsjå denne lørdagen i oktober. Forhåpentligvis åpner regjeringen ytterligere opp, så det endelig kan bli fulle tribuner igjen. Det ville i hvert fall skapt flotte rammer rundt byderbyet, noe det fortjener. Kanskje er gjestene fra Oslo øst ute av gullkampen allerede, men motivasjon til denne kampen bør det være enkelt å finne for begge lag uansett. Lyn-damene ønsker i hvert fall revansje fra tapet i serieåpningen. Billettinformasjon kommer senere.

Kolbotn – Lyn, 16.10 kl. 15.00
Nok en tøff og viktig bortekamp, denne gangen på Sofiemyr. Mot Kolbotn blir det alltid tette, jevne kamper med få mål. Det scores aldri mer enn ett mål i oppgjørene – i hvert fall ikke så langt. Et unntak var i en treningskamp før sesongen, da endte kampen 1-1. Tre runder før slutt kan dette fort bli en nøkkelkamp som kan sikre ny Toppserie-kontrakt for begge lag. Høstfarger på trærne, lukten av ekte gress, susende taklinger og jublende Lyn-spillere og supportere. Dette vil du ikke gå glipp av.

Lyn – LSK Kvinner, 07.11 kl. 13.00
Sesongens siste hjemmekamp, i verste fall nest siste om vi må ut i kvalik, spilles mot Camilla Linberg og hennes LSK Kvinner. I motsetning til kampene mot Kolbotn, blir det ofte mange mål i oppgjørene mot kanarifuglene. Laget fra Romerike er tilbake å ypper i toppen etter en skuffende sesong i fjor. Fjorårets Lyn-spiller Linberg har fortsatt der hun slapp i fjor, og har tidvis herjet i LSK-drakten. Hun blir en av flere man må stoppe for å håpe på poeng på Kringsjå. Vårens oppgjør vant «birdsa» 3-2 i LSK-hallen. Forhåndskjøp billett til kampen her.

Spenning til siste slutt. Foto: BillyBonkers

Rosenborg – Lyn, 13.11 kl. 13.00
Siste serierunde spiller vi i Trondheim. Som LSK Kvinner kjemper RBK om medaljer. Trønderne har vist kjempeform etter at de skiftet navn fra Trondheims-Ørn og har store ambisjoner. Men i sommerens NRK-sendte kamp mot oss på Kringsjå var Rosenborg svært heldige da de tok alle tre poengene. Med Cathinka Tandberg i spissen ga vi de daværende serielederne kamp til døren og bortelaget lå «strødd» på kunstgresset da dommeren blåste for fulltid. Får vi en like spennende kamp i serieavslutningen, men med en annen avslutning?

Det er altså 21 poeng å spille om denne høsten. Tre hjemmekamper og fire borte. Mange spennendene og nervepirrende møter. Bli med å støtt oss fra tribunen, det kan være med å vippe kampene vår vei.