Inspirerende besøk

Camilla Linberg og noen spillere på J05.1

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Spillerne på damelaget er gode forbilder for mange av de yngre fotballspillerne og også for jentene i Lyn. Det å knytte bånd med yngre spillere kan gi inspirasjon, og spillerne kan identifisere seg med hverandre. Et møtepunkt er viktig for videre interesse for fotball og et ønske om å satse på fotball. Kanskje vil lysten til å komme på Toppseriekamp større? Å se kamper på det øverste nivået kan gi viktig læring, og med god stemning på stadion kan denne arenaen bli et viktig møtepunkt for Lyn-spillere.

I går hadde Vilde Hasund egentrening på Kringsjå. J05.1 skulle trene på samme tidspunkt, så Vilde ble med og kjørte oppvarming med jentene og var med på en possession-øvelse. Før nyttår var Camilla Linberg også med på en økt med disse jentene.

Treneren til J05.1, Alan Tano setter pris på besøk fra damelaget. «Før nyttår var vi så heldige å få med oss Camilla Linberg, damelagsspiller med erfaring fra U-landslag på en hel økt. I går fikk vi besøk av Vilde Hasund som også har U-landslagserfaring». Alan Tano mener det er veldig positivt og ikke minst viktig at spillere på damelaget besøker jentelag i egne rekker. Damespillerne er store forbilder for alle jentespillerne i klubben og for J05.1-laget. Derfor mener han det er veldig inspirerende med besøk fra damelaget som kommer for å dele sin erfaring og kommer med tips på hva som skal til for å ta neste steg. Slike tiltak er en vinn vinn-situasjon for klubben ved at damelaget får flere supportere på hjemmekampene og jentespillerne får mer tilknytning til damelaget og spillerne som besøker jentene. Tano sier at jentene synes at det er veldig kult med besøk på øktene og at forbildene følger med på det de gjør. J05.1 håper at både Camilla og Vilde vil komme innom på flere økter og kanskje på kamp, og at de kan lede en økt.