Seks nye signeringer

Hedda Nikoline Myhre Foslie, Una Johanne Roaldseth Søyland, Selma Ørstavik Hernes og en fornøyd hovedtrener Ole Johan Aas

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Under proffdagen denne uken signerte seks spillere for Lyn. Alle spillerne forteller her om hvor fotballkarrieren startet og hvorfor de valgte å signere for Lyn.


Mari

Mari har gått gradene i Lyn og startet å spille i klubben da hun var 8 år. Siden sin første trening har Mari voktet buret for Lyn. Mari signerte sin første kontrakt med Lyn denne uken, en drøm som har gått i oppfyllelse. Det å signere for en toppserieklubb i seg selv er stort, men ekstra stas er det skjer i egen klubb. Mari tror det blir et spennende år med en flott spillergruppe og hun gleder seg over å være en del av et Toppserielag og alle prosessene rundt det.

Maria

Maria har spilt på guttelag hele barndommen og helt fram til i 2014. Hun kommer fra Fjelldal IL som er hennes barndomsklubb, dro deretter til Skånland OIF i 2011. I 2014 tok hun overgang til Medkila for Toppseriespill og spilte der i fem sesonger (fire sesonger i Toppserien og 2018 i førstedivisjon). Høsten 2016 spilte Maria faktisk kvalik mot Lyn. Maria har også kamper for Norge j15, j16 og u17.

Grunnen til at Maria valgte Lyn var for at hun ville utvikle seg som spiller. Hun flyttet til Oslo i høst for å studere, men også fordi hun ønsket å spille i Toppserien igjen. Siden hun studerer på NIH er også Lyn midt i blinken for henne. Etter å ha trent med Lyn i høst, samtidig som hun spilte ferdig sesongen for Medkila, fikk hun et svært positivt inntrykk av Lyn. Valget om å signere for Lyn ble gjort på bakgrunn av at klubben virker profesjonell og med høy satsning på unge spillere. Maria gleder seg til å bidra til at Lyn skal gjøre en god andresesong i Toppserien.

Posisjon: Midtbane

Una

Una har spilt i Lyn siden hun var 7 år, og det vil si at hun skal spille sin ellevte sesong for moderklubben sin. Una har alltid blitt brukt på mange posisjoner, noe som fortsatt er hennes styrke. Hun kan spille både midtbane, kant og back. Grunnen til at Una har signert for Lyn, er for at hun synes det er en bra treningsgruppe, og at det er en klubb og et lag med mange muligheter.

Selma

Selma kommer fra Grünerløkka og startet fotballkarrieren sin i Grüner. Videre spilte hun for Skeid, og i 2016 kom Selma til Lyn, med sitt flotte smil. Fram til årsskifte har jenta fra Løkka spilt midtbane, men har i de siste kampene spilt kant. Selma synes det er en fin gjeng i Lyn og en bra spillergruppe, hun ser gode muligheter for utvikling og synes både trenerteamet og spillergruppen er med på å legge til rette for det.

Hedda

Karrieren til Hedda startet som kraftspiss på jentelaget til naboklubben Ready i en alder av 7 år. De siste årene som Ready-spiller spilte hun også med guttene. Vinteren 2014 tok Hedda et valg om å fortsette satsningen og valget falt da på Lyn. De første årene på Juniorlaget var preget av mye skadeproblematikk, men nå er hun i troppen til damelaget hvor hun spiller midtbane.

Hedda ser frem til sesongen, til å få nye utfordringer slik at hun kan utvikle seg som spiller. Hedda sier også at man finner ikke en bedre gjeng mennesker enn på Kringsjå.

Margaux

Margaux, jenta fra Frogner, starte å spille fotball i Frigg da hun var 7 år. I Frigg spilte hun med både gutter og jenter, og startet å stå fast i mål da hun gikk i 4. klasse. Da Margaux var 11 år gikk turen til Heming, hvor hun spilte fra 2013-2017. Sesongen 2017-2018 kombinerte hun spill for Frigg senior kvinner 2 og 3. div med ungdomsfotball for Heming. Februar 2018 dro Margaux til Lyn for å få nye utfordringer. Hun startet på juniorlaget og begynte å trene med damelaget i sommer. Margaux tror det blir et veldig spennende år med en bra spillergruppe hvor hun ser frem til morsomme og krevende utfordringer.