Treningskamp: Hønefoss – Lyn 1-4 (1-0)

Sist oppdatert: 27. jan 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

 Dagens målskårere, fra venstre slegga Thoresen, Linn Huseby, og to målskårer Selma Hernes
Dagens målskårere, fra venstre slegga Thoresen, Linn Huseby, og to målskårer Selma Hernes

Første treningskamp 2019, mot et nyopprykket lag i 1 divisjon.

Vi drar til AKA Arena med hele gjengen, men også med noen på tribunen med små skader, både Vilde Hasund, Camilla Huseby, Hedda Foslie og Una Søyland koste seg på tribunen og bidro sterkt med gode heiarop.

Vi stiller med en fin blandings fra start, og møter et godt organisert Hønefosslag, som jobber godt, skyver godt i ramma. Lyn styrer det meste, men får brudd på egen 25 meter halvveis i omgangen, og da er Hønefoss sin notoriske målskårer Silje Nyhagen ikke vanskelig å be, og Hønefoss opp i ledelsen sjanseløst for Mari Hasselknippe i Lynmålet. Andre veien skaper Lyn veldig lite, nærmest er Camilla Linberg med et skudd like utenfor.

Andre omgang starter litt som den første, Hønefoss forsvarer seg godt, men hjemmelaget begynner å henge litt i tauene. I og med at vi rullerer på hele troppen, så blir ikke Lynlaget nødvendigvis noe svakere utover kampen, og vi får 1-1 med fjorårets toppskårer Linn Huseby på et godt langskudd som keeper er sjanseløs på. Deretter skjer det mye, Lynjentene setter opp farta, og ett innlegg fra høyre skårer Selma Hernes på. Sistnevnte gjør det samme rett etterpå på et innlegg fra vestre fra Anna Palm, og vips så leder Lyn 1-3.

Deretter og ut er det enveiskjøring, og Lyn får 1-4 når Maren Thoresen vakkert dunker til på direkten på et innlegg. Mere kunne det blitt, Runa Lillegård skyter i stanga, men da blir det 1-4 seier i årets første treningskamp.

Skal ikke legge all verden i slike kamper, det blir mye bytting, glatt underlag i snøværet, men en fin start på kampsesongen som sådan. Mange som ikke gjør seg bort i dag, vi liker jo spesielt godt at ungjenta Selma Hernes skårer to i omgangen hun spiller, ellers mye bra tidvis. Noor Eckhoff kommer inn etter pausen, og viser at hun er god med taktpinnen.

Hjemmelaget var godt organisert så lenge kreftene holdt, de kommer ikke til å gjøre seg bort i 1 divisjon i år, vi takker for kampen og takk til en god dommertrio.

Laget:

 1 omgang:
Mari Hasselknippe
Emilie Bølviken- Trine Skjelstad Jensen- Joanne Bækkelund, Emilie Closs
Maria Hustad (Linn Huseby 22)- Mimmi Løwenius- Anna Palm
Synne Asplund- Jenny Røsholm Olsen- Camilla Linberg

2 omgang: 
Margaux Lægreid
Sofie Tunes- Trine Skjelstad Jensen – Joanna Bækkelund- Iselin Olsen
Linne Huseby-Noor Eckhoff, Anne Palm (Marie Hustad 60)
Maren Thoresen- Jenny Røsholm Olsen (Runa Lillegård 60) – Selma Hernes