SESONGENS AMBISJON LEVER I BESTE VELGÅENDE:

Sist oppdatert: 04. nov 2018 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

 Trine Skjelstad Jensen i duell. (Foto: Fotball.no)
Trine Skjelstad Jensen i duell. (Foto: Fotball.no)

I dag hadde vi besøk fra Bergen og nærmere bestemt Sandviken på Kringsjå KG i sesongens siste serierunde i Toppserien 2018. Til tross for at vi skriver 4. november så var det i dag flotte spilleforhold i hovedstaden – overskyet, men et greit antall plussgrader og tilnærmet vindstille.

De faktiske forhold før dagens forestilling var at vi allerede var klar for kvalifiseringskamper mot Grei Kvinner om plass i Toppserien 2019, og laget fra Hordaland kjempet om bronsemedaljene i Toppserien 2018 (sammen med byrival Arna-Bjørnar og Kolbotn). Med andre ord så hadde Alexander Straus sine utvalgte noe over snittet mye å spille for i årets siste serierunde .

Med tanke på egen strategi for dagens kamp så var den for vår del konsis og samstemt – rundt vesentlige «knagger» både offensivt og defensivt. Motspillet er som alltid noe vi må forholde oss til – styrker og svakheter befinner det seg som tidligere nevnt i alle fotballag – noe vi i Lyn Fotball bestandig tar på alvor. En fellesnevner i dag var det vi internt benevner som fremoverlent. Det sentrale spørsmålet var også i dag vår kollektive evne til den faktiske gjennomføringen i samfulle 90 minutter.

For å gå direkte på sluttresultatet så vant bortelaget til slutt 2-4 i dag – et resultat som med tanke på totale prestasjoner og sjansestatistikk føles relativt traurig – med våre øyne får vi i underkant betalt for det vi kollektivt evner å skape (da spesielt før pause). Uansett så må vi leve med de faktiske forhold, og vi erkjenner at vi ikke er dyktige nok med tanke på det aller mest vesentlige i fotball – nemlig å omsette skapte muligheter i tellende resultat.

Når det kommer til selve kampen og dens utvikling så tok vi greit tak i taktpinnen fra start og skaper nokså tidlig noen fine muligheter. Vilde Hasund og Mimmi Löfwenius er ikke overraskende toneangivende i vårt offensive spill. Midtveis i 1. omgangen så får vi fortjent uttelling og Vilde er sist på ballen før den sittet i nettet bak bortelaget sin sisteskanse Nora Neset Gjøen. Hvittrøyene slår dessverre for vår del relativt kvikt tilbake og etter samstemte kombinasjoner «krangler» Ajara Nchout Njoya ballen inn i vårt nett. Stillingen 1-1 holdt seg også inn til at dagens utvalgte hoveddommer fra Malmefjorden IL, Ingvild Langnes Aarland, blåste for pausehvile.

Pausepraten vår i dag var igjen informativ og konkret – i form av «live-film» og konstruktiv dialog i regi av analysesjef Kim Martinsen. Hva fungerer og hvor er det rom for forbedring – i nokså stor grad ble vi enige om at det handlet om å fortsette i det sporet vi før kampen hadde valgt. Etter hvilen er det uansett Sandviken som kommer best ut av blokkene og bergenserne setter oss under et visst spillmessig trykk. Alexander Straus sine betrodde innehar en internasjonalitet og ikke minst en «voksenhet» – og etter 10 minutter av 2. omgang fikk vi kjenne på nettopp dette. Camilla Ness Ervik kommer seg fri og hun straffer oss nådeløst når muligheten byr seg – Sandviken opp i ledelsen 1-2 på Kringsjå KG. Etter at bergenserne gikk opp i ledelsen fortsetter de med å ha ett visst spillmessig overtak. Uttelling fikk de etter snaue 70 spilte minutter – vår bunnsolide kaptein, Joanna Aalstad Bækkelund, er uheldig og skarver et innlegg inn i eget mål. Kun kort tid etterpå snapper Sandviken opp en ball midt inne på vår banehalvdel. Kennya Cordner straffer oss knallhardt – ingen bønn – og Sandviken opp i 1-4 på Kringsjå KG.

Moral og ærgjerrighet har vi bestemt i Lyn Fotball – Jenny Røsholm Olsen spilles fint fri på vår venstre side med et drøyt kvarter igjen av sesongens siste seriekamp – foran mål stuper vår super-svenske, Mimmi Löfwenius, inn på første stolpe – vakkert fremspill og distinkt redusering til 2-4. Kampen ebbet så ut, og bortelaget kunne med dagens seier innkassere 4. plassen i Toppserien 2018 – foran Kolbotn og bak Arna-Bjørnar.

I sum, og oppsummert, så møtte vi i dag et robust Sandviken-lag – blandet med solid, nasjonal rutine og innkjøpt, internasjonal kompetanse. Vi ser ingen grunn til å stikke under en stol at vi dag møtte et totalt sett mer robust kollektiv enn oss selv. Samtlige involverte fra Lyn Fotball liker slettes ikke å tape fotballkamper, men vi vet at det å spille kamper gir sær nyttig erfaring med tanke på det som venter i fremtiden. Skal man ta et nivå – så må man i stor nok grad få tilgang til øving på nivået – sånn er det bare. Det vi ei heller skal stikke under en stol er at vi besitter X-faktor i gruppa vår – noe vi utvilsomt skal dra nytte av i de kommende kampene.

Totalt sett er 1. omgangen i dag opp mot årsbeste – utvilsomt betryggende å se at vi som kollektiv er oppe i ringene! Vi skal nå ut i kvalifiseringskamper til Toppserien 2019 – mot Grei Kvinner fra Groruddalen – kortreist, men utvilsomt intensivt. Kampene spilles søndag 11. november (hjemme på Kringsjå) og søndag 18. november (borte på Greibanen).

Takk til Sandviken for en relativt kraftfull fotballkamp med fin underholdningsverdi – og vi ønsker klubben fra Stemmemyren lykke til i den ventende Cupfinalen mot LSK Kvinner i Telenor Arena – takk også til dagens oppsatte dommerkvartett!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Lyn Fotball – Sandviken 2-4 (1-1) Kringsjå KG 1 – søndag 4. november 2018 Tilskuere: 125 1-0 Vilde Hasund (25) 1-1 Ajara Nchout Njoya (27) 1-2 Camilla Ness Ervik (54) 1-3 selvmål (69) 1-4 Kennya Cordner (72) 2-4 Mimmi Löfwenius (74) Startoppstilling mot Sandviken: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. Camilla Huseby 3. Trine Skjelstad Jensen 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Hoelsbrekken Eckhoff 7. Linn Huseby 8. Vilde Hasund 9. Mimmi Löfwenius (Sofie Mykkeltveit Tunes fra 77. minutt) 10. Anna Linnea Palm 11. Maren Hagfors Thoresen (Jenny Røsholm Olsen fra 56. minutt)