LYN FOTBALL INNFRIDDE I KLUBBENS FØRSTE SESONG I TOPPSERIEN

Sist oppdatert: 30. nov 2018 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

 Fotball er helårsidrett, og samme dag som vi er i gang med treninger med tanke på ny sesong, så er det tid for en oppsummering.
Fotball er helårsidrett, og samme dag som vi er i gang med treninger med tanke på ny sesong, så er det tid for en oppsummering.

Norge er og blir et vakkert land; fjell og daler – hav og strand. Det å spille i Toppserien 2018 har bragt oss rundt forbi i vårt langstragte land – Bodø, Karmøy, Bergen, Trondheim og Stavanger bl.a. blitt besøkt i 2019. I tillegg til Molde og Aker Stadion i NM Kvinner – med andre ord så har denne sesongen, for oss i Lyn Fotball, vært en berikende geografisk reise i eget land.

Kort fortalt så er det bestandig hyggelig å komme til steder som Arna, Klepp, Skeie, Nordlandshallen og ikke minst Utleira. Kampen om poengene ligger alltid i bunnen, men gjestfriheten er særs påtagende uansett hvor vi har befunnet oss i landet (og på tabellen) i sesongen 2018. At vi setter stor pris på dette er hevet over enhver tvil – og vi i Lyn Fotball skal være rause i vår omtale av våre motstandere – fordi de bestemt fortjener det.

Før årets sesong var vi internt observante med at det ville bli en krevende og på ulike vis utfordrende reise. Det å være et nyopprykket lag i Toppserien er historisk sett tilnærmet synonymt med å rykke direkte ned igjen til divisjonen man kom i fra. Vi i Lyn Fotball har jo alltid vært, og kommer bestandig til å forbli, en offensiv og ambisiøs gjeng. Med andre ord så har det aldri vært noe annet tema enn at vi som kollektiv skulle motbevise statistikken rundt de nyopprykkede lagene i Toppserien. Langt enklere sagt enn gjort, men dette har vi fra dag 1 vært fullstendig inneforstått med.

Når det kommer til de faktiske sportslige forhold denne sesongen så viste antagelsene på forhånd å stemme relativt greit i praksis. Iløpet av 22 seriekamper så stod vi denne sesongen godt opp i 18 av kampene – i 4 seriekamper «plumpet» vi kollektivt. Prestasjonsmessig er dette i sum absolutt det man kan beskrive som over snittet respektabelt.

Analysene (etterpåklokskapen) fra sesongen er også nokså samstemte og tydelige – når det kommer til kampstrategier så har treffprosenten vært trivelig gjennom 2018. Det strukturelle har i stor grad fungert fint – det samme har kapasitet og moral når det kommer til arbeid/innsats. Den største utfordringen gjennom 2018 går nok på individuelle og relasjonelle «risikovurderinger» – her inn imot det taktiske aspektet i fotballkampene. Kort fortalt (og satt på spissen); sjelden gunstig å ta samme valg på offensiv – som defensiv 16 meter.

Sesongen oppsummert og kort sammenfattet så endte ting med at Lyn Fotball innfridde egne ambisjoner – altså etablering i Toppserien. For klubben å faktisk evne og klare dette står det over snittet respekt av – og oppgaven har man utvilsomt fikset selv. Med et kollektiv som i snitt holder junioralder, og med et budsjett som er over snittet godt under alle andre i divisjonen. Vi måtte ut i kvalikkamper mot Grei Kvinner fra Groruddalen – vrient som alltid, men det var (over to kamper) aldri i nærheten av å være spennende.

At Lyn Fotball spiller i Toppserien 2019 er i høyeste grad fortjent. Vi i klubben takker årets trenerapparat for bidrag og innsats. I tillegg og ikke minst ser vi fremover – vi ønsker Ole Johan & hans team all mulig lykke rundt tiden som venter. Vi har utvilsomt tro på at vi i Lyn Fotball skal kunne ta ting videre opp og frem – sånn er det bare!