VARENE ER LEVERT – TOPPSERIE PÅ KRINGSJÅ I SESONGEN 2019

Sist oppdatert: 18. nov 2018 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

 Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball
Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

I dag tok vi den relativt korte turen til Groruddalen for å møte Grei Kvinner i den andre kvalifiseringskampen til Toppserien 2019. Værgudene bød i dag hovedstaden på flau vind og sol fra tilnærmet skyfri himmel – altså flotte spilleforhold på Greibanen.

De faktiske forhold før dagens kamp var at vi startet kampen med 1-0 i sekken – en ledelse vi opparbeidet oss i det motsatte oppgjøret på Kringsjå. 1-0 er isolert sett ingen stor ledelse, men vi så av ulike årsaker absolutt nytten ved denne opparbeidede fordelen. Uten at vi på noe vis lot ledelsen snike seg inn som en, kall det, hvilepute i forkant av møte nummer to mot Jan Aksel Odden sine utvalgte.

Med tanke på egen strategi for dagens kamp så var den kort fortalt basert på tidligere erfaringer mot Grei Kvinner. I tillegg så vi for oss at resultatet i kampen på Kringsjå kunne medføre en noe annen tilgang på rom enn det ble i den første kvalifiseringskampen. Når det kommer til de taktiske aspektene for kampen så hadde vi et bevisst forhold til enkeltspillere, samt faser i spillet som blåtrøyene behersker godt. Så også i dag ønsket vi å fremstå mentalt fremoverlent – til enhver tid jakte de mulighetene som vi visste kunne by seg på Greibanen.

For å gå direkte på sluttresultatet så vant vi 4-0 i dag – et resultat som med tanke på totale prestasjoner og sjansestatistikk absolutt føles fortjent. Når det kommer til selve kampen og dens utvikling så vippet spillet noe frem og tilbake i startfasen – uten at noen av lagene skapte noe nevneverdig. Det skulle uansett ikke ta spesielt lang tid før kampens første scoring kom – da med stor glede for oss med et hjerte som banker ekstra for Lyn Fotball.

I det 10. spilleminutt kommer vår «kreative krabat» Camilla Linberg seg fri med ball på vår høyre side. Kontrollert drar hun seg innover i banen mot spissen av Grei sin 16 meter – er i fin balanse og velger en superb curle-avslutning i lengste hjørnet. Etter scoringen holdt vi fortsatt et godt tak i taktpinnen – som kollektiv preger vi i relativt stor grad kampen med ball. I det 30. spilleminutt skulle vi få uttelling for ballinnehavet – foran mål og i boks har vår toppscorer Linn Huseby gjennom sesongen vist seg å være resolutt – så også når muligheten byr seg i dag – Linn er nådeløs foran motstander sitt mål og vi leder 2-0 på Greibanen. Drøye 400 sekunder senere var det tvillingsøster Camilla Huseby som skulle tegne seg i målprotokollen. Grei fikk et nokså greit varsko om skuddfoten til Camilla i forrige oppgjør, men i dag kunne ikke Karen Oline Sneve hindre Camilla i å lykkes fra noe distanse og vi leder fortjent 3-0 i dagens bortekamp i Groruddalen. Stillingen 3-0 holdt seg inn til at dagens hoveddommer Henrikke Holm Nervik blåste for pause på Greibanen.

Pausepraten vår i dag gikk i relativt stor grad ut på det som kan benevnes som oppsummering av det vi som kollektiv lykkes med 1. omgangen – og ikke minst hvorfor vi som lag faktisk lyktes såpass godt som vi gjorde. Før vi gikk ut av garderoben var vi enige om å opprettholde soliditeten defensivt og variasjonen offensivt. Etter hvilen kom vi best ut av startblokkene, uten at vi skapte de aller største farligheten foran Grei sitt mål.. Vi preger kampen med ball, men slurver noe i gjennombruddsfasen – presisjon, rytme og/eller timing er nok ord som kan belyse hvorfor ting «skurret».

Etter drøye 70 spilte minutter skulle uansett uttellingen komme for vår del. Vi har satt Grei under et visst trykk og den vaske-ekte Lyn-jenta, Maren Hagfors Thoresen, har kun få minutter tidligere kommet inn på banen. Maren har skaffet seg rom og noe tid – nøler naturligvis ikke med venstrefoten – og setter inn dagens fjerde scoring i nettet bak Grei sin sisteskanse. I kampens siste snaue 20 minutter fortsatte vi med å trykke hjemmelaget tilbake i banen, men uttellingen uteble.

Med andre ord så ebbet kampen ut på 4-0 til oss (5-0 sammenlagt) – et totalresultat som vi utvilsomt er godt fornøyde med. I sum, og oppsummert, så leverte vi i dag en spillemessig solid fotballkamp – mot et ærgjerrig Grei Kvinner. Sett i fra vårt ståsted er det totalt sett klasseforskjell på lagene, og vi mener det er udiskutabelt fortjent at Lyn Fotball spiller i Toppserien 2019.

Når det er skrevet så kan ingen, over to kamper, ta Grei Kvinner på innstilling og innsats – upåklagelig. Vi i Lyn Fotball er uansett særs fornøyd med utfallet av de to kvalifiseringskampene – «the mission 2018 is completed»!

Gratulerer til klubb, ledere, trenerteam og ikke minst spillergruppe for evne til gjennomføringskraft! Vi takker Grei Kvinner for kampen, og ønsker klubben lykke til med forberedelsene inn mot kommende fotballsesong – takk også til dagens oppsatte dommerkvartett!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Grei Kvinner – Lyn Fotball 0-4 (0-3) Greibanen KG – søndag 18. november 2018 Tilskuere: 395 1-0 Camilla Linberg (10) 0-2 Linn Huseby (30) 0-3 Camilla Huseby (37) 0-4 Maren Hagfors Thoresen (74) Startoppstilling mot Grei Kvinner: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. Camilla Huseby 3. Trine Skjelstad Jensen (Emilie Bølviken fra 82. minutt) 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Hoelsbrekken Eckhoff 7. Linn Huseby 8. Vilde Hasund 9. Jenny Røsholm Olsen 10. Camilla Linberg (Anna Linnea Palm fra 82. minutt) 11. Runa Lillegård (Maren Hagfors Thoresen fra 71. minutt)