– Stigning utover kampen

En fantastisk uke på La Manga ble avsluttet med et kjedelig ettmålstap for Kolbotn. Nå fortsetter resten av oppkjøringen hjemme på Kringsjå.

Lørdag kveld ble årets treningsleir på La Manga avsluttet med treningskamp mot Kolbotn. Trenerteamet var spente på å se hvordan laget responderte etter en litt tyngre treningsuke enn vanlig, samtidig som de ønsket å se hvor mye som har kommet frem av læringen.

Kampen startet på verst tenkelig måte, da Kolbotn brukte 70 sekunder på å score. Lyn-damene var ikke helt påskrudd og litt for enkelt kom de til kampens første sjanse som endte med mål.

Førsteomgangen ble preget av mye slurv og alt for mange feilpasninger. Det ble litt bedre utover i omgangen, men inn til pause gikk Lyn-laget inn vel vitende om at de kan bedre.

– Det var en fryktelig åpning med et tidlig mål i mot som ikke var helt etter planen, mildt sagt. Men i det store og det hele synes jeg det er en kamp vi tar ordentlig tak i kampen og styrer matchbildet, egentlig litt som vi vil. Vi er direkte når vi har muligheten, kanskje ikke ofte nok etter mitt hode, i hvert fall i faser av kampen, men klarer også å roe det ned og spille dem veldig lave. Dessverre lykkes vi ikke med å få den siste utløsende pasningen eller avslutningen som fører til scoring, sier hovedtrener Joakim Dragsten etter kampen.

Og det har Dragsten rett i, for bortsett fra målet, så er Kirvil Odden Sundsfjord knapt nær ballen i den første omgangen, men det ble skapt veldig lite på siste tredjedel også for vår del.

I backrekken til Kolbotn fant vi to tidligere Lyn-spillere; Joanna Aastad Bækkelund ig Christina Osnes-Ringen (på bildet sammen med Jenny Røsholm Olsen), men også i leddet foran var tredje Lyn-ex, Tuva Henriksen. De forsvarte seg godt mot sine tidligere lagvenninner.

– Førsteomgang er veldig preget av mye slurvefeil og pasninger ut av banen. Det var kanskje helheten av uka som spilte inn, for hoder og kropper. Men det kom seg veldig, og det var stigning utover kampen. Jeg synes alle som var utpå her i dag ga jernet, fortsetter 35-åringen.

Kirvil Odden Sundsfjord og Joakim Dragsten. Foto: Thomas Nordeng / Lyn Damer
Kirvil Odden Sundsfjord og Joakim Dragsten. Foto: Thomas Nordeng / Lyn Damer

Målløs andreomgang
I andreomgang var det langt mer futt i Lyn-bena og Kolbotn ble spilt enda lavere enn i første. Denne omgangen ble det skapt noen gode muligheter også. Deriblant var både Joshualyn Reeves og Miriam Vilnes Mjåseth nære ved å score på hver sin sjanse med hode, men dessverre gikk begge over mål.

Fra begge vingbackene var Solveig Tomren Slemmen og Tanja Myrseth en konstant trussel, men foran boks var Kolbotn mest effektive og fikk ballen ut.

Mot slutten av kampen utnyttet de blå rommet som kom av at Lyn stod høyt og kontret seg til et par gode muligheter, men innbytter Una Langkås tok det som kom. Derfor endte kampen med tap 0-1, som er årets første tap så langt i oppkjøringen.

– En tung og lærerik uke, der vi alle har blitt bedre kjent med hverandre, avsluttes med en kamp der vi skal ha med oss mer enn vi får, sånn i målprotokollen. Men det er mye gode prestasjoner og mye bra spill som vi kan bygge videre på, både offensivt og defensivt. Det er veldig gledelig, fortsetter Dragsten.

Tilbake til Oslo søndag
Søndag ettermiddag setter laget kursen tilbake mot Oslo vest, der det venter en fridag på mandag, før man igjen fortsetter oppkjøringen mot seriestart.

Allerede på torsdag prøver vi på nytt og har invitert Odd på besøk til Kringsjå. Denne gangen håper vi å få spilt kamp, før det venter en velfortjent frihelg.

– Nå blir det etterhvert fulle uker, bortsett fra kommende uke, da vi har hatt en full uke nå. Men deretter blir det kamp hver helg inn mot seriestart for å finne formen og de siste justeringene, avslutter Dragsten.

Det har vært en fantastisk uke på La Manga, der vi har fått mye ut av hverandre både sosialt og på treningsfeltet. Dette gir et godt grunnlag inn mot serieåpningen i midten av mars.