– Det gledes enormt til seriestart

Joakim Dragsten er klar for sin debut for Lyn i Toppserien og gleder seg til lørdagens seriestart. Vi tok en prat med han før avreise til Bergen.

Lørdag klokken 15.00 blåser dommer Sondre Brudvik i gang seriepremieren på Åsane Arena. De siste forberedelsene er gjort og allerede i kveld reiser laget til Bergen for å lade opp.

– Det gledes enormt til seriestart! Vi trener i all slags vær og mørke, nettopp for å komme til seriestarten, så alle har gode nerver inn mot helga, sier hovedtrener Dragsten og fortsetter.

– Det blir veldig fint å spille om poeng. Treningskamper er fine for å øve inn spillestil og relasjoner, men det er kamper med poeng på spill fotball handler om.

Sesongkort til våre kamper kjøper du her

Sist helg møtte vi LSK Kvinner til generalprøve hjemme på Kringsjå. Det endte målløst, men det ga trenerteamet og ikke minst spillerne gode erfaringer.

Portrett av Lyns hovedtrener Joakim Dragsten. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Portrett av Lyns hovedtrener Joakim Dragsten. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Det var en fin kamp mot LSK Kvinner, der vi fikk mange gode bilder å ta med oss. Alle fikk erfaringer og bygd relasjoner som blir viktige i sesongen, fortsetter treneren.

I serieåpningen er det Åsane som venter i Bergen. Opp gjennom årene har vi hatt en god statistikk mot de oransje, men i fjor endte det med en seier til hvert av lagene og to uavgjorte. Seieren vår kom i NM-kvartfinalen. Teamet er godt forberedt på det som møter oss lørdag og forventer en spennende kamp.

– Vi har sett det meste av Åsane i pre-season og de har mye spennende på gang. Litt stilendring fra tidligere sesonger og vi forventer en spennende første seriekamp. De har flere gode spillere og kan variere mellom å være tålmodige med ball og direkte på raske spillere i front, sier Dragsten.

Allikevel er det viktigste det som skjer hos oss, for vi vet selv hvor gode vi kan være, så gjenstår det bare å få det ut i kamp. Derfor spurte vi Joakim om hvordan den siste treningsuke har vært.

– Vi har hatt noen gode økter og tatt med oss gode bilder fra generalprøven. Tenning og intensitet har vært jevnt over god hele vinteren, men det har nok blitt kneppet høyere inn mot seriestart.

På spørsmålet er om hvordan vi skal fremstå sier han følgende.

– Vi skal spille en god kollektiv fotballkamp med høy intensitet. Jeg håper vi kan ta tak i kampen og diktere tempoet, da er vi gode, avslutter Dragsten.

Kampen ser du på TV2 Play lørdag klokken 15.00.