– Blitt tatt veldig godt i mot

Naina Inauen fikk ilddåp i Lyn-drakten i helgen, da hun ble kastet ut fra start i byderbyet mot Vålerenga. Det taklet nysigneringen mesterlig og bidro til første seier på fire år mot de mørkeblå.

Foto: Petter Alexandersen

Mandag i forrige uke landet Naina Inauen på Gardermoen og ble fraktet rett til Kringsjå for å signere kontrakt og bli med på sin første Lyn-trening. Etter kun tre treninger med laget, fikk 23-åringen beskjed om at hun skulle starte mot Vålerenga, da Jenny Røsholm Olsen ikke kunne spille. En spent nykommer skulle derfor få debuten i byderbyet mot Vålerenga, daværende serieleder i Toppserien.

– Da jeg fikk vite at jeg skulle starte, så var jeg liksom sånn "åja, okaaay". Da skjønte jeg at jeg måtte skynde meg å pugge resten av navnene, for jeg var litt usikker på om jeg kunne alle, ler Inauen når vi tar en prat på klubbhuset tirsdag ettermiddag.

Naina_Inauen.jpg
Smilet sitter løst på sin nye hjemmebane. Foto: Lyn Damer / Ida V. Habbestad

– Men det var jo gøy der og da, også tenkte jeg at det kom til å gå bra. Vi hadde jo gått gjennom hvordan vi skulle spille og jeg tenkte egentlig bare på at jeg skulle gjøre mitt beste og prøve å hjelpe laget så godt som mulig, fortsetter nykommeren.

For på en en drøy uke har hun måtte omstille seg raskt. Fra å bytte ut Tromsø med Oslo, til å bli kjent med nye lagvenninner og sette seg inn i det taktiske hos oss. Tross alt som har skjedd på den korte tiden, så er hun fornøyd med den første uken i ny klubb.

– Det har vært bare bra. Veldig mange hyggelige folk jeg har fått møtt og det er en veldig positiv gjeng. Laget har tatt meg godt i mot. Det har jo gått veldig fort. Fra tre treninger til å møte Vålerenga. Det har vært veldig gøy, smiler Inauen.

Før lørdagens batalje kjente den positive sveitseren litt på nervene. For ser man bort fra det året det ble testet ut sluttspill i Toppserien, der TIL 2020 fikk prøve seg mot lag fra øverste divisjon i 2022, så var lørdagens kamp hennes første ordentlig kamp på øverste nivå i Norge. I tillegg betyr jo kampene mot Vålerenga noe ekstra, men Naina klarte å beholde fokus i debuten.

– Det er kanskje litt kjedelig svar, men det føltes jo ganske likt. Man prøver jo bare å gjøre det man alltid gjør. Fokusere på egne arbeidsoppgaver, være en positiv person rundt laget, støtte de andre og gå ut på der å ta ansvar. Det er jo en ny stadion og nye tilskuere, men det er jo fotball, så det føltes ganske likt, sier Inauen videre.

En god klem etter seier mot Vålerenga. Foto: Petter Alexandersen
En god klem etter seier mot Vålerenga. Foto: Petter Alexandersen

Nøt å spille foran Bastionen
En ting hun synes var litt ekstra stas var å møte Bastionen for første gang. Ved innmarsj så hun bluss ble tent på tribunen til sang og god stemning. Det merket hun også underveis i kampen og synes det hele var veldig gøy.

– Det var gøy, det var skikkelig gøy! Det blir bare en ekstra god følelse når vi klarer å vinne 2-0 og prestere og feire sammen med dem etter kamp. Nei, det var skikkelig digg, fortsetter henne.

Bli med til Nadderud på lørdag - gratis inngang

Fra bygd til Oslo vest
Naina er født i Davos i Sveits, men flyttet til Norge da hun var liten. Hun vokste opp i Grimsbu og har senere bodd litt flere steder, før turen gikk videre til Tromsø i 2021.

– Jeg har jo flyttet litt rundt om i Norge, også er jeg opprinnelig fra Sveits.
Jeg er jo egentlig en bygdejente så jeg trives godt ute i naturen. Vokst opp med 40 sledehunder, så har familien vært mye på fjellet i all slags vær,
forteller Naina om seg selv.

Hun synes det er en stor overgang å flytte til hovedstaden etter å ha blitt veldig glad i Tromsø, men gleder seg til livet i storbyen.

– Hehe, det er en overgang. Jeg har jo blitt veldig glad i Tromsø, folk der og naturen. Også kommer man hit, og ja, det er jo sol, men det er mye folk. Folk går over alt, ja det er mye folk akkurat nå, ler Naina.

IMG_8953.JPG
Naina Inauen og Una Langkås. Foto: Lyn Damer / Kamilla Melgård

– Alle har en sult til å utvikle seg
Da er det godt at 23-åringen har blitt tatt godt i mot i klubben. I løpet av den drøye uken hun har vært i klubben, så føler hun seg godt tatt vare på av alle og skryter av alle de hyggelige folkene hun har møtt.

– Veldig bra miljø og alle har en sult til å utvikle seg. Som klubb, men også personlig. Det er veldig mange hyggelige folk her. Folk som vil hverandre godt, og det er fint å være en del av. Det er det man husker om ti år, hvordan man har hatt det sammen. Så går det opp opp og ned på fotballbanen og hva vi leverer sportslig ut på der, men det er det du har i mellom som er det viktigste, avslutter nykommeren.

For oss er det veldig hyggelig å se og høre at hun trives på Kringsjå, og at Naina har kommet seg raskt til rette i laget. Sammen skal vi gjøre hverandre bedre både på og utenpå banen, og vi gleder oss til å bli enda bedre kjent i tiden fremover.

Vi gratulerer Naina med vel overstått debut!

Annonse fra Toppserien: