Kampreferat Røa – Lyn

Røa - Lyn 2-3 (2-1). Foto: Ingvar Graffer

Sist oppdatert: 27. mai 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Røa – Lyn 2-3 (2-1).

Røa på hjemmebane er som regel ingen oppgave det er særlig grunn til å ta lett på, og for Lyn sin del så var det tredje kamp i en maratonuke, som har vært ytterligere tøff for mange av våre, pga mange landskamper.

Kampen starter med et entusiastisk hjemmelag, som kontrer etter en farlig Lynsjanse, innlegget fra Røas venstre side er strøkent, og hjemmelagets Rebeca Holum kan heade inn 1-0 kun etter to minutters spill. Kalddusj for Lynjentene, men de rister dette av seg og kjemper seg inn i kampen igjen. En stor Lynsjanse blir hindret da Runa Lillegård feilaktig blir vinket av alene med keeper.

Vi får vår revansj etter 10 minutters spill, Camilla Linberg får ballen på midten, vender vekk sin motspiller, setter fart og gjennomspillet til Runa Lillegård er det klasse over, så også avslutningen, og lagene er like langt.

Kampen bølger begge veier, vi sliter med å spille oss ut periodevis i en liten motvind, og rett før hvilen får Røa et gunstig brudd og Synne Jensen sender Røa i ledelsen 2-1 til pause. Litt unødvendig.

I andre omgangen er det Lyn sin tur å komme kjapt ut av startboksen, Camilla Huseby setter opp lynet Lillegård i bakrom, hun setter fart og skaper litt panikk i forsvaret som klarerer, men den klareringen er det Maren Thoresen som får, og da er det tid for Marens første Toppseriemål.

Kampen fortsetter å være jevn med mange dueller, og litt billige gule kort begge veier, før Vilde Hasund får ballen på kanten, keeper prøver å klarere ut over sidelinjen uten å lykkes, og da kan Hasund curle inn seiersmålet mot gamle kollegaer. De siste 10 blir det kjør mot Lynmålet, men Lynjentene rir det av, og kan feire årets første viktige trepoenger.

Vi takker Røa for kampen og ønsker de lykke til videre.

Kampfakta: 2-3 (2-1)

1-0 Rebeca Holum (2 min)

1-1 Runa Lillegård (10 min)

2-1 Synne Jensen (44 min)

2-2 Maren Thoresen (46 min)

2-3 Vilde Hasund (82 min)

Karen Sneve, Sofie Tunes, Trine Skjelstad Jensen, Camilla Huseby, Joanna Bækkelund, Camilla Linberg (Anna Palm 73 min), Linn Huseby, Noor H. Eckhoff, Maren Thoresen (Iselin Olsen 84 min), Runa Lillegård (Selma Hernes 90 min), Vilde Hasund