Drama i kampen om å unngå kvalikplassen

Lyn - Arna-Bjørnar søndag 13. oktober

Lyn-Arna-Bjørnar. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 14. okt 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

I går møttes tabellnaboene Lyn og Arna-Bjørnar til 19. serierunde på Grefsen stadion. Lyn lå før kampstart på 10. plass med 18 poeng og Arna-Bjørnar på 9. plass med 19. poeng.

Begge lag gikk ut i 4-3-3 -formasjon i det som skulle vise seg å bli et skikkelig drama i kampen om å unngå kvalikplassen etter ferdigspilt runde.

Grefsen stadion badet i sol og høstluften var sprø og fin. Tilskuerne ikledd solbriller måtte underveis i kampen åpne på jakka grunnet både sol, engasjement og spenning.

Etter åtte minutter spilt hadde Arna-Bjørnar satt inn hele tre mål, signert Asom, Araujo og Wilmann. En forferdelig dårlig start for Lyn, og en stilling mange ville ha mistet motet av etter så kort tid spilt av kampen. Men før dommeren blåste i fløyta til pause, sto det 3-3 etter mål signert av Linn Huseby, Lillegård og en scoring med hodet av luftens baronesse Una Søyland. Lyn viste en fantastisk lagmoral og periodevis et meget godt spill etter kalddusjen de første 10.

I pausen gjorde A-B et bytte på høyrebacken uten at det stoppet lynvingen Vilde Hasund. I det 50’ spilleminutt tok Lyn ledelsen hvor Hasund scoret et flott mål i forlengelsen av et frisparktrekk, et mål som er med i kåringen til Toppseriens Rundens mål.

Så snudde det dessverre igjen på Grefsen. Den nybakte norske landslagsspilleren Rikke Nygard scoret etter innlegg i det 61.minutt, og det er nok en gang ble uavgjort. I et 73.minutt tar AB tilbake ledelsen når Milica Mijatovic etter alle solemerker bommer på et innlegg som dessverre for oss går inn i målet bak Karen. Lyn hadde rett før dette byttet inn Maren Thoresen, og Emma Stølen Godø gjorde også sin éntre, men vi greide dessverre ikke å score flere mål denne søndagen. Arna-Bjørnar tok med seg alle tre poengene til Bergen og tok med det turen opp på 8.plass forbi Kolbotn. Kolbotn har en kamp mindre spilt, og hengekampen deres mot Fart spilles allerede førstkommende tirsdag på Sofiemyr. Vi for vår del slikker sårene etter et forsmedelig tap, og gleder oss til å slå tilbake mot Stabæk førstkommende lørdag 15:00 på Nadderud.

Kamptropp Lyn

Karen Oline Snevne, Trine Skjelstad Jensen, Camilla Huseby, Emilie Bølviken, Noor Hoelsbrekken Eckhoff, Camilla Linberg, Linn Huseby, Una Johanne Roaldseth Søyland, Iselin Sandnes Olesen, Runa Lillegård og Vilde Hasund. På Benken: Mari Refsnes Hasselknippe, Anna Linnea Palm, Maren Hagfors Thoresen (72’), Anna Nerland Aahjem, Emma Stølen Godø (82’)

Mål

0-1 Asom 2′
0-2 Dos Santos Araujo 5′
0-3 Wilmann 8′
1-3 L. Huseby 10′
2-3 Lillegård 21′
3-3 Søyland 43′
4-3 Hasund 50′
4-4 Nygard 61′
4-5 Mijatovic 73′

Gule kort

56’ Augustine Sylvia Ejangue Siliki, 88’ Camilla Huseby

Se høydepunktene fra kampen her

Neste kamp

Lørdag 19. oktober mot Stabæk på Nadderud stadion kl. 15.00.