Lynnedslag på Karmøy

Vet Avaldsnes hva som traff dem?

Sist oppdatert: 01. jul 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Årets første borteseier og årets første smultring – hva mer kan vi ønske oss på vei hjem fra vestlandet?

Trenerteamet overrasket mange ved gå ut i en 5-3-2 formasjon borte mot Avaldsnes. Runa Lillegård dannet spisspar med Kristin Haugstad, mens Christina Osnes-Ringen fikk sin debut fra start på høyrebacken. Lyn gikk ut lavt og lot hjemmelaget ha ballen, men det var bortelaget som kom til sjansene.

Allerede etter 7 minutter var Lyn farlig frempå på hjørnespark og bare en god sisteskanse i Avaldsnes-målet hindret scoring. 1. omgangen var tett og jevn med få sjanser, men etter halvtimen spilt blir lynraske Lillegård spilt igjennom. Ingen i Avaldsnes-forsvaret har sjans til å følge hurtigtoget fra Alta som løper forbi alt og alle, men alene med keeper blir hun ubesluttsom og løper rett inn til keeper. Veldig nære for Lyn.

Rett før pause kommer det nærmest en reprise. Runa spilles nok en gang igjennom og på elegant vis runder hun sisteforsvarer og denne gangen får hun også avsluttet, men skuddet er for nært keeper som får opp armen i tide og slår til corner.

Bare minuttet senere er det nok en kjempe sjanse til Lyn. Emma Stølen Godø tester skuddfoten og treffer undersiden av tverrliggeren og ned på mållinjen og ut. For et skudd. Etter de intense sluttminuttene hadde det ikke vært ufortjent om bortelaget gikk til pause med ledelsen, men på tavlen stod det fortsatt 0-0.

Alle mann til Kringsjå! Gi Lyn-damene støtte fra tribuneplass mot Kolbotn på lørdag. Billetter kjøpes her.

Etter pause startet Lyn der de avsluttet med en kjempesjanse. Runa Lillegård får lagt inn. Keeper får ikke kontroll og slår ballen ut i feltet igjen, der venter Kristin Haugstad og Emilie Raaum Closs i kø, men førstnevnte skyter over.

Den neste perioden tar Avaldsnes litt over og Lyn blir spilt veldig lave. Kirvil Odden redder de to gode sjansene Avaldsnes får.
Så gjør trenerteamet noen bytter og kampen får mer fart igjen. Ett av byttene er Anna Aahjem som erstatter Haugstad.

15 minutter er Aahjem på banen før hun får et oppspill dypt i banen av sin navnesøster Anna Palm. På flott vis flikker Aahjem ballen videre med hodet før hun setter på full hastighet. Avaldsnes-forsvaret har ikke lært fra første omgang da Lillegård var igjennom, for Aahjem punkterer forsvarsspilleren og alene med keeper gjør henne ingen feil og setter den pent i mål. 0-1 og kun fem minutter igjen av kampen. Hjemmelaget får aldri i gang en sluttspurt og Lyn vinner 1-0 og tar med alle poengene fra Avaldsnes Idrettsanlegg!

Allerede på lørdag klokken 15.00 er første mulighet til å hylle damene når Kolbotn kommer på besøk til Kringsjå. Bastionen lover minst like god stemning som sist og ønsker både store og små velkommen til å lage liv på lørdag. Sees vi?

Se og nyt høydepunktene fra gårsdagens seier her: