Utviklingssjef på plass

Lyn Fotball var en av de tolv utvalgte klubbene som ble tildelt støtte av Norges Fotballforbund (NFF) og Toppfotball Kvinner (TFK) for å etablere utviklingssjef på jentesiden.

Jørgen Reikerås. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 14. aug 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Lyn Fotball var en av de tolv utvalgte klubbene som ble tildelt støtte av Norges Fotballforbund (NFF) og Toppfotball Kvinner (TFK) for å etablere utviklingssjef på jentesiden. Les mer om bakgrunnen for prosjektet her https://toppfotballkvinner.no/nyheter/slik-er-bakgrunnen-for-satsingen-pa-spillerutvikling/

Gjennom søknadsprosessen har Lyn Fotball sitt valg falt på Jørgen Reikerås. Jørgen kjenner klubben og nedslagsfeltet for stillingen meget godt og har det siste året vært ansvarlig for spillerutvikling for jenter på aldersbestemte nivåer i Lyn. Han har også vært trener for J04 og hatt flere lagroller i klubben samtidig med engasjement i Lyn Akademiet. Videre er han trener for NFF Oslo J2006, hovedtrener for Lokomotiv Oslo i Norsk Tipping Ligaen og har solid fotballfaglig bakgrunn. Jørgen har sin utdanning fra NIH hvor han også ferdigstiller Masteroppgaven i coaching og idrettspsykologi.

Om jobben sier Jørgen: «Det er med stor interesse jeg trer inn i denne stillingen, fordi jeg med den kan videreføre og i større grad profesjonalisere de prosessene som er iverksatt, samtidig som jeg ser mange flere områder vi som klubb og team på jentesiden kan utvikle.»

Daglig Leder Christian Aubert sier om Jørgens ansettelse: «Det er med glede jeg ønsker Jørgen velkommen til å ta fatt på denne utfordringen. Som klubb er vi meget stolte over å ha blitt valgt som Utviklingsklubb og mener valget av Jørgen til denne jobben vil gi kontinuitet, faglig forankring og mulighet til å skape et styrket talentarbeid i klubben og for kvinnefotballen generelt.»

Hovedtrener for Lyns toppserielag Ole Johan Aas legger til: «Støtten NFF og TFK tildeler utvalgte klubber er uten tvil et nytt stort steg i retning av  den helt nødvendige profesjonaliseringen av fotballen her til lands. Lyns ansettelse av herr Reikerås er dermed også et stort og viktig steg for oss. Jørgen kjenner klubben godt, han har referanser på hva som er god spillerutvikling, og han har i lys av sin unge alder allerede god erfaring fra flere sider og nivåer av norsk fotball. Vi i teamet på damelaget gleder oss til å utvide og videreutvikle det allerede gode samarbeidet vi har med Jørgen. Dette blir veldig bra!»