Tilbakeblikk på vårsesongen med hovedtrener Ole Johan Aas

På søndag braker høstsesongen i gang for Lyn sin del. Les tilbakeblikk på vårsesongen med Ole Johan fra LYNPOSTENs juniutgave.

Ole Johan Aas Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN /

Sist oppdatert: 29. jul 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Lyn Fotball Damer har tilbakelagt 10 serierunder i Toppserien sesongen 2019 og er nå inne i en lang pause grunnet Fotball VM for Kvinner. Vi har tatt en prat med hovedtrener Ole Johan om hva han tenker om vårsesongen.

Tre høydepunkt fra vårsesongen? – Det er mange høydepunkter å ta av så det blir vanskelig å velge bare tre. Det første som kommer opp er da vi tok ledelsen på Intility, med en flott scoring av Runa Lillegård assistert av Camilla Lindberg. Det andre høydepunktet må være da sluttsignalet gikk på Intility. Det tredje høydepunktet må være å våkne dagen etterpå å faktisk kjenne på den følelsen å ha slått Vålerenga på Intility og gitt Lyn-fansen en sårt tiltrengt seier over VIF igjen. Alle seirene vi har hatt, samt opphentingen mot AB borte og en uavgjort der, er også høydepunkter. I tillegg er hver dag man kommer inn i garderoben og møter alle flotte jentene på laget et høydepunkt.

Tre ting som ikke gikk som planlagt? – Her skal jeg være litt mer presis. Andreomgangen mot Trondheims-Ørn gikk fryktelig langt unna planlagt. 1. april 2019 da Linn og Camilla Huseby byttet treningstøy og posisjoner på banen, samt trikset med håret slik at de lurte meg med hvem som var hvem. Det var nære på at jeg raknet totalt grunnet at jeg spurte det jeg trodde var Linn om hva som var gode pressøyeblikk for en indreløper, men det ble redda inn i siste liten. En tredje ting som ikke gikk som planlagt var intervjuet sammen med Linberg i Tyrkia hvor jeg ikke husket hvem vi skulle møte i neste kamp.

Toppseriens overraskelse? –I toppen er det vel som forventet, men skal man utdele en ekstra blomst går den til Kolbotn som har blanda seg inn i tetstriden.

Lag som har overrasket? – Kolbotn har overrasket, men samtidig ikke akkurat uventet med det spissparet de har. Klepp fremstår veldig solide, all den tid de er mange rutinerte spillere. Lillestrøm har fått lokomotivet til å gå igjen, så er det jo spørsmål om hvordan den stallen ser ut etter VM. Alt i alt er det mest forventet etter resultatene i fjor og i vinter. Det er fortsatt lenge igjen til slutten, så det blir spennende å se.

Hvilken trener i Toppserien identifiserer du deg mest med? – Hehe, der er jeg unik. Det er vanskelig å si på stående fot. Det er mange flotte kolleger i Toppserien og jeg vil ikke gi noen av de den tunge beskjeden om at jeg velger å identifisere meg med noen av dem.

Vårsesongens Toppseriespiller? -Der vil jeg si at det har vært veldig mange gode. Jeg kunne nevnt flere Lyn-spillere her, men skal jeg gå eksternt og nevne en som har tatt Toppserien med storm, vil jeg si Julie Blakstad i Fart. Hun har vært enorm. Ung alder og debut i Toppserien til tross, og kun en halv sesong i førstedivisjon bak seg, så er hun jo nå også på U23- landslagssamling. Hvis alt går etter den kurven vi har sett til nå så har vi en fotballspiller som jeg tror kommer til å prege norsk og internasjonal fotball i tiden fremover.

Toppseriens snakkis? -Her må jeg si målet til Karina Sævik der hun gjennomspiller bakrom og vipper ballen opp til seg selv, uten at den går i bakken, og kjører den på volley over keeper. Det er en sykt bra prestasjon. Eneste som er mer sykt enn prestasjonen hennes er at det målet ikke ble kåret til rundens mål. Det må nesten være tidenes mål i Toppserien.

Tilbake til Lyn. Hvordan har vårsesongen vært? – Det har vært en sann glede å begynne i Lyn og jobbe med teamet rundt damelaget og ikke minst jentene. Vi gjorde en god for-sesong med mange gode resultater og god utvikling. Vårsesongen startet litt opp og ned prestasjonsmessig, og det tok litt tid før vi fikk vår første seier.

Sesongen har vært preget av mange kamper på kort tid og mange av våre spillere kom inn i den meste intense perioden med landslagssamlinger i beina. De som hadde det tøffest hadde 12 kamper på seks uker. Dette med en eksamensperiode på toppen og et lag med en snittalder på 20 år gjør at det blir noe variasjon i prestasjonene. Vi står med 12 poeng etter ti spilte kamper, midt på tabellen og 10 poeng over streken. Vi er vel cirka på pari fornøyd med dette, men klart det ble en fantastisk avslutning på vårsesongen med seier over VIF. Samtidig er vi veldig bevisste på at det er mye å jobbe med, og nå i sommerpausen skal vi utvikle oss sammen slik at vi blir enda vanskeligere å ha med å gjøre høsten 2019 kontra hva vi var på våren.

Hvordan ser sommeren ut og arbeidet fram mot høstsesongen? – Det var jo veldig praktisk for oss å vinne den siste kampen før ferien med tanke på motivasjonen inn mot de 11 ukene vi har kampfri. Vi har 12 av 22 kamper igjen og vi har flere ting å jobbe med i spillet vårt. Vi ønsker å bli bedre og heldigvis er det en spillergruppe som har veldig lyst til å bli bedre som lag, bli bedre i de ulike spill-fasene som lag og også å bli bedre som enkeltspillere. Så her er det nå fullt utviklingsfokus fremover. I juni skal hver treningsuke bli avsluttet med en kamp. Først reiser vi til to arenaer vi har hatt to av årets høydepunkter, nemlig Intility Arena og Røabanen, før vi avslutter 22. juni mot Kolbotn før 2 ½ uke ferie. Etter ferien blir det en normal oppkjøring til del to av sesongen. Vi kjører på!