Tilbakeblikk på fjorårets oppgjør borte mot Arna-Bjørnar

Una Søyland. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 24. apr 2020 Skrevet av: Trine Mollan

 

I morgen skulle vi egentlig spilt bortekamp mot Arna-Bjørnar. Kampen kan dessverre ikke spilles, men heldigvis kan vi ta et tilbakeblikk på fjorårets oppgjør i Bergen, 30.03.2019.

Se høydepunktene fra kampen

Kampreferat fra oppgjøret

Etter første serierunde hvor både Lyn og Arna-Bjørnar spilte 0-0, kamper begge lag kunne ønske endte med seier, var det klart for 2. serierunde og bortekamp for Lyn mot fjorårets bronsevinner Arna-Bjørnar. En heller vanskelig bortekamp vel og merke. Nå har det skjedd store endringer hos bergenserne, naboklubb Sandviken forsynte seg grovt av fjorårets tropp, men laget fra Arna har hentet solide forsterkninger både innlands og utenlands, og to kjenninger fra Lyn i Andrea Willmann og Oda Bogstad har forsterket laget.

Ingen lett kamp med andre ord, lagene møttes også i Tyrkia, da vant Lyn etter en flott skåring av Mimmi Løwenius. Verken Løwenius eller Noor Eckhoff hos Lyn var klare fra start denne gang, sistnevnte fikk en smell i Telenor mot Fart.  Dette medførte noen omrokeringer på midten.

Første omgang er relativt sjansefattig, hjemmelaget får lov til å ha endel ball, uten at de skaper all verden foran målet til Karen Oline Sneve i Lynmålet, nærmest er vel importen Santos Urojo på en heading like utenfor. Lyn har noen visitter, Camilla Linberg har et skudd like over etter at hun kombinerer med Vilde Hasund, men 0-0 til pause.

Andre omgangen er ikke gammel, når en annen import i Arna-Bjørnar, Milica Mijatovic får ballen på 16 meteren, og avslutningen er god og utenfor Sneves rekkevidde i Lynmålet. Kampen fortsetter med mye av det samme som i første omgang, hjemmelaget triller mye ball, og Lyn ypper seg på kontringer. Halvveis i omgangen får innbytter Runa Lillegård ballen litt over midtbanen, hun setter fart og drar av sin stopper, og avslutningen er solid, og 1-1, meget god prestasjon av Altaværingen.

På slutten åpner kampen seg mer, Arna-Bjørnar har noen farlige avslutninger men Sneve i Lynmålet er solid, dommeren snyter nok Noor som har kommet inn på slutten for en alene situasjon med Oda Bogstad i A-B målet, og på overtid er det kun tverrliggeren som hindrer Lynseier på frisparket fra Vilde Hasund.

Da ender det 1-1 og poengdeling, noe Lyn må være fornøyd med på en litt regntung gressbane.

Kampfakta:
47 min: 1-0 Milica Mijatovic
67 min: 1-1 Runa Lillegård

Lyn Fotball Damer. Foto: BillyBonkers
Lyn Fotball Damer. Foto: BillyBonkers

Laget: Karen Oline Sneve; Sofie Tunes, Camilla Huseby, Joanna Bækkelund, Emilie Closs, Trine Skjelstad Jensen, Linn Huseby, Anna Palm, Camilla Linberg, Vilde Hasund, Jenny Røsholm Olsen.

Bytter:
59 min: Runa Lillegård for Anna Palm
70 min: Selma Hernes for Camilla Linberg
75 min: Noor Eckhoff for Jenny Røsholm Olsen