Sjansebonanza og flere debutanter

Tuva og Karoline feirer 1-0. Foto: Marius Mykleset - Raufoss Fotball

Sist oppdatert: 30. aug 2021 Skrevet av: Jørgen Reikerås

 

Tredje serierunde stod for tur, denne gang nok en tur til Mjøsa, dog motsatt side fra sist helg da Raufoss var motstander. Siden A-laget spilte bortekamp mot Klepp på lørdag var det også færre spillere med derfra, noe som gjorde at så og si hele rekrutt-gruppen var med og fikk spilletid.

I en varm og solrik førsteomgang er det vi som går ut og er det førende laget fra start. Raufoss prøver seg med et høyt press i starten, men vi er rolige og spiller av det som kommer. Det resulterer i at vi gjentatte ganger kommer oss rettvendt i mellomrom, og allerede etter 8 minutter får vi den første scoringen ved Karoline Krok-Eikefjord etter et nydelig forarbeid av Tuva Henriksen.

Omgangen fortsetter i det sporet og vi kommer gjentatte ganger gjennom i mellomrom og videre til avslutninger, men en meget god Raufoss-keeper for dagen stopper det meste. Vi får likevel 2-0 et stykke før pause når Christina Osnes-Ringen slår gjennom Anna Aahjem i bakrom og alene med keeper gjør hun ingen feil.

Andreomgangen starter som den første med Lyn-dominans og vi får tidlig en 3-0 scoring ved Anna Aahjem igjen, denne gang assistert av Emilie Bølviken etter nydelig angrepsspill og en pasning 45 grader som Aahjem bredsider i mål. Vi er nærme og absolutt score flere mål, men er ineffektive og det meste går enten utenfor eller ender i redning fra Raufoss sin keeper.

En periode midtveis i andreomgang gir vi bort litt initiativ og gjør endel dårlige vurderinger når vi gjentatte ganger prøver å tre oss inn i mellomrom, uten å ta høyde for at Raufoss har lagt om formasjonen for å hindre tilgang dit. Raufoss får dermed et par kontringer, men det ender som regel i cornere eller skudd utenfor. Etter en dårlig periode løsner det igjen for oss og vi skjønner hvordan vi skal klare å spille ut Raufoss etter deres formasjonsendring. Kampens siste scoring kommer likevel fra Raufoss sin side da de klarerer ballen fra egen 16 og den går rett i bakrom. Vi blir nølende på om vi skal angripe ball eller falle og den spretter dermed over oss, hvor en lynrask Raufoss-spiss snapper den, runder keeper og sender ballen i det åpne målet. Forøvrig deres eneste skudd på mål.

Kampen ender dermed i 3-1, hvor resultatet nok forteller om en jevnere affære enn det som foregikk ute på banen. Det er dog veldig morsomt at Karoline Krok-Eikefjord, Tuva Henriksen, Leonie Hesla Riis (alle født 2005), samt Emilie Sofie Ludvigsen (2006) får sin debut for Lyn 2. I tillegg får Sandra Rød Ask sin debut for Lyn etter overgangen fra Molde. Hele 10 rekruttspillere får kamptid og dermed viktig erfaring på dette nivået, og ikke minst får de en god opplevelse ved en seier.

Vi vil takke Raufoss for et strålende vertskap og ønsker de lykke til med sesongen, samt berømme kampens gode dommere for en solid innsats!

Neste kamp er hjemme mot BVH førstkommende søndag 18.00 på Kringsjå kunstgress!

Dagens tropp:

Sandra Rød Ask, Christina Osnes-Ringen, Emilie Bølviken, Maria Fink, Ingrid Sæther, Leonie Hesla-Riis, Selma Hernes, Frida Bruusgaard, Tuva Henriksen, Anna Nerland Aahjem, Karoline Krok-Eikefjord, Amanda Robinson, Hanna Vik-Simonsen, Emilie Sofie Ludvigsen og Emilie Blikken