Rekruttkamp vs Ottestad

Sist oppdatert: 22. sep 2021 Skrevet av: Jørgen Reikerås

 

Søndag 19.10 var det klart for nok et oppgjør i årets 2.divisjon for kvinner. Motstander denne gang var Ottestad som hadde fått en tøff start på sesongen. Til denne kampen stilte vi igjen primært rekrutt-spillere, med et par innslag fra A-laget. Det ble dermed fine erfaringer for de unge jentene som får verdifull spilletid og referanse fra 2.div senior.

Kampen startet og avsluttet med Lyn-dominans, og det ble sjeldent farlig andre veien. Vi fikk et kampbilde hvor vi måtte spille oss gjennom et veldig lavtliggende Ottestad, og etablert spill mot lavt press er alltid en utfordring i fotball. Det skulle dog ikke stå på sjansene denne gangen, men heller vår effektivitet som igjen var under pari. Vi åpner scoringsballet med 1-0 av Hanna Vik-Simonsen på langskudd, før Anna Aahjem eskpederte ballen i mål fra kloss hold etter en corner. Stillingen til pause var dermed 2-0, men både kunne og burde vært endel mer.

Andreomgang starter som den første og Lyn har mye ball. Dette resulterer i 3-0 fra Emilie Blikken på et skudd utenfor 16 meteren, før Tuva Henriksen elegant skrudde inn 4-0 fra kanten av 16. Selv om det ble skapt endel mer utover i andre omgang får vi ikke ballen i mål, mye takket være en briljant keeper hos Ottestad som stoppet det meste, inkludert flere situasjoner 1v1.

Resultatet blir dermed 4-0 i en kamp som ble ganske komfortabel og vi får øvd godt mot lavt press. Det gir mye læring og vi ser hva vi kan jobbe videre med.

Troppen var som følger:

Mari Hasselknippe, Sandra Rød Ask, Emilie Bølviken, Maria Fink, Leonie Hesla Riis, Selma Olderheim, Linnea Reitan Bøgseth, Emilie Blikken, Tuva Henriksen, Amanda Robinson, Anna Aahjem, Hanna Vik-Simonsen, Ingrid Sæther, Karoline Krok-Eikefjord, Frida Bruusgaard, Alisa Zehui He, Ida Etholm Svangtun og Mia Theting.

De to neste kampene spilles først i uke 39 og vi tar da imot:

Mandag 27.09 klokken 20.15: LSK 2 hjemme

Onsdag 29.09 klokken 14.00: Fløya hjemme i NMJ19 kvartfinale

Vi håper så mange som mulig tar turen til våre hjemmekamper og støtter oss videre i NM!