Ole Johan Aas er hovedtrener i 2020

-For det er nettopp det denne gjengen gjør, bryter barrierer sammen

Ole Johan Aas Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN /

Sist oppdatert: 22. des 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Ole Johan Aas er med i 2020 og fortsetter som hovedtrener for Lyn Damer!

Ole Johan kom til Lyn før 2019-sesongen, etter å ha vært hovedtrener for Ullern i nesten et tiår.

Mysingen som ofte er å se med en tommel opp, har tatt mastergrad på NIH. Det viser seg at gladgutten også har en wikipedia-side hvor man kan finne mange artige opplysninger om hans fotballkarriere

-Jeg har storkost meg fra dag 1 etter at jeg gikk inn dørene på Kringsjå. Toppserien var uten tvil en helt ny utfordring man bare hadde sett fra utsiden. Med både ny serie, nytt lag og ny klubb å forholde seg til var det uten tvil mye å sette seg inn i fra start av. Med et helt suverent team og en fantastisk spillergruppe har imidlertid de utallige timene på kontoret og banen på Kringsjå vært verdt det. Toppserien 2020 har blitt en realitet, og det kan vi være stolte av å ha klart med det yngste laget i norsk toppfotball.

Pre-season var veldig intens. Vi hadde en fin treningsleir til Tyrkia der samholdet på og utenfor banen ble styrket. Da seriespillet kom i gang viste vi oss som et lag som var vanskelig å slå. En Toppserie som i 2019 var preget av enormt mange jevne kamper. De første 3 spilte vi uavgjort, før vi tapte mot LSK, og fikk årets første seier borte mot Røa i runde nr. 5. Det å se Vilde Hasunds seiersmål i det 82.minutt falle inn bak Røa-keeperen var kort fortalt utrolig deilig. Og det at jentene klarte å snu 2-1 til pause til 3-2 seier skulle vise seg å bli en av flere oppvisninger i 2019 hva angår god lagmoral. Runden etter slo vi Stabæk, før det gikk trått i de kommende kampene. 18.mai, på Toppseriens festdag med Superhelg og direktesendte kamper på NRK 1 klarte vi imidlertid å bryte enda en barriere. For det er nettopp det denne gjengen gjør, bryter barrierer sammen. 1-0 mot Vålerenga på Intility. Foran 1258 tilskuere på tribunen, og i beste sendetid. Det er deilig for alle som er glad i Lyn å slå Vålerenga, og det ble om mulig bedre enn noen gang når det skjedde på en dag som dette.

Den lange sommerpausen vi fikk grunnet Fotball-VM gav oss masse tid til å jobbe på treningsfeltet. Vi kom ut av pausen som et bedre lag hva angår å «kunne spillet vårt eget spill». Dog klarte vi ikke helt denne høsten å avgjøre kamper til vår fordel, selv om vi som oftest styrte kampene i form av både å ha høyest ballinnehav og i mange tilfeller være det laget som skapte flest sjanser. Et åpenbart forbedringspotensial for 2020 er å bli mer kliniske foran motstanderens mål, og mer kyniske inne i egen boks. Typisk kan man si for et ungt lag, men 21.september viste vi igjen at noe er i emning i Lyn-leiren. Topplaget Klepp ble slått 2-1 på vår provisoriske hjemmebane (Grefsen) og igjen var det en oppvisning i lagmoral krydret med noen gode prestasjoner som gjorde at vi fortjent kunne ta seieren hjem mot et lag som kort fortalt hadde spilt oss av banen i våroppgjøret. Jentene våre tar steg! En prestasjonsmessig god høstsesong gav imidlertid nok poeng til en 10.plass, og igjen skulle man ut i kvalifseringsspill, akkurat som året før. 7-1 totalt over 2 kamper mot vinneren av 1.divisjon taler for seg. Jentene leverte strålende, og vi har også i 2020 et lag i Toppserien vi kan være stolte av.

Tusen takk til jentene, teamet rundt og alle våre støttespillere for en utrolig morsom reise. Nå gleder vi oss til et 2020 med en spisset serie, der vi uten tvil har som mål å bite godt i fra oss! Jeg ønsker alle en riktig god jul, sier Ole Johan.