Maren Hagfors Thoresen skal spille for Stabæk neste sesong

Maren Hagfors Thoresen. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 27. des 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Maren Hagfors Thoresen har spilt i Lyn hele livet, i hele 19 år og hun har vært med på Lyn sin reise fra 4. divisjon til Toppserien. For nå er Lyn-epoken avsluttet, og hun skal spille for Stabæk neste sesong.

Siden 2012 er Maren registrert med 152 spilte kamper for Lyn og 60 mål på disse kampene. Maren kan også skrives inn i historiebøkene ved at hun har scoret mål i alle divisjonene på kvinnesiden, i en og samme klubb.

Lørdag 22. april 2019 under en bortekamp mot Røa, scoret Maren Hagfors Thoresen sitt første Toppseriemål, for Lyn. Det er stort med sitt første Toppseriemål, og ekstra stas for Maren som har vært med på Lyn sin reise fra 4. divisjon og opp til toppen, Toppserien. Nå har hun scoret mål for Lyn i 4. Div, 3. Div, 2. Div, 1. Div og Toppserien. Det må være helt unikt at en spiller har scoret i alle divisjonene i en og samme klubb.

Maren vokste opp i Tåsen hageby med mor, far og en to år eldre storebror. Fotballen ble oppdaget fordi Maren alltid var med og så på når storebroren trente, mye for å kunne spille selv på sidelinjen. I miljøet rundt brorens lag var det flere yngre søsken som var med på å starte opp det første jentelaget i Lyn i 2001.

På Ullevål skole og miljøet i rundt var det mye fotball og fotballspilling i skolegården. Maren gikk i klasse med blant annet Mats Møller Dæhli.

Fotball var ikke den eneste idretten Maren drev med. Hun var innom mange ulike idretter; ski, volleyball, tennis og håndball. I en periode sjonglerte hun mye mellom fotball og håndball, men etter hvert ble det for mange treninger og Maren følte hun måtte velge og valget falt på fotball. Dette valget ble gjort på bakgrunn av at hun følte at det var her hun hadde mest potensiale og best tilrettelegging. Her trekker hun fram Tresor Egholm som hun sier var ekstremt flink på å tilrettelegge da han tidlig så potensiale.

Lyn Fotball takker Maren for hennes enestående innsats i klubben og ønsker henne masse lykke til i Stabæk!