– Lyn er en klubb med et voldsomt potensiale

Sportslig leder ansatt

Fredrik Løken Bjørnskau kommer hjem. Foto: Lyn Fotball

Sist oppdatert: 05. nov 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Etter å ha vært uten sportslig leder siden september er vi svært glade for å ha funnet rett kandidat. Fredrik Løken Bjørnskau vender hjem til Lyn Fotball etter å ha vært utviklingssjef på jentesiden i Kolbotn Fotball i to år.

Fredrik kjenner klubben godt etter å ha både spilt i klubben opp til junioralder, og senere vært trener i klubben. I tillegg har han vært daglig leder i Lyn 1896 FK. Som bakgrunn har han Master i Idrettsvitenskap og Sport Management.

Nå blir han sportslig leder der stillingen er fordelt med 50% i Lyn Fotball og 50% Lyn Fotball Damer. Som sportslig leder vil han ha det overordnede ansvaret for gjennomføring av sportsplanen i klubben og være øverste leder for annet planverk i klubben. Fredrik tiltrer stillingen 3. januar 2022.

“Lyn er en klubb med et voldsomt potensiale, både på gutte- og jentesiden og jeg gleder meg enormt til å sette i gang arbeidet med å bygge klubben videre. Jeg har jo vært i klubben tidligere og det å komme tilbake til klubben i en ny stilling er veldig motiverende og spennende. Vi skal være en klubb som tar var på menneskene i lokalmiljøet, samtidig som vi skal være en drivkraft for de spillerne som ønsker å utvikle seg til Norsk Toppfotball.” sier Bjørnskau.

“Lyn har en stolt tradisjon og identitet som en klubb som satser på unge spillere, og jeg gleder meg til å igjen være en del av det gode utviklingsmiljøet som er i klubben.” fortsetter han.

Fungerende daglig leder, Carl Gustav Borander, er sikker på at riktig mann er funnet:
– Det er veldig godt å kunne bekrefte at vi har landet sportslig leder, og det er enda bedre å kunne si at vi får vårt førstevalg til stillingen. Vi har stor tro på Fredrik og jeg er sikker på at klubben skal ta store steg med Fredrik som ansvarlig for den sportslige ledelsen.

Og legger til;
– Jørgen (Reikerås red.anm.) og Geir (Runar Omli red.anm.) har gjort en vanvittig god jobb og stått på hardt i høst, og overlater dette i god forfatning når Fredrik starter opp på nyåret.

Vi gleder oss til at Fredrik er på plass. Velkommen tilbake!