Lein klar for Lyn

Emilie Lein er klar for Lyn. Foto: Lyn Damer

Sist oppdatert: 12. sep 2023 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Vi har gleden av å ønske Emilie Lein velkommen til Lyn! Emilie kommer fra Rosenborg hvor hun har spilt de siste fem sesongene. Midtbanespilleren, som fyller 21 år om 11 dager, har signert en kontrakt med oss ut året i første omgang.

Lein har spilt 45 kamper for Rosenborg, der det denne sesongen har blitt åtte innhopp fra benken og én fra start. Nå skal hun fortsette karrieren på Oslo vest, der både spiller og klubb skal hjelpe hverandre til å ta ytterligere steg.

Karrieren startet i Sportsklubben Haugar fra Haugesund, der hun er født og oppvokst. I 2019 gikk turen videre til Trondheim og Rosenborg.

– Jeg gleder meg til å bli en del av gruppa
Ny by og ny klubb, hvordan blir det å flytte til Oslo og spille for Lyn, Emilie?

– Det blir veldig bra, men det er litt utypisk meg. Da jeg våknet opp i går, så tenkte jeg ikke at jeg skulle sitte her som Lyn-spiller  i dag. Dette er slike valg jeg vanligvis bruker to uker på, fordi jeg overtenker og skal prosessere alt, men nå sitter jeg her da og gleder meg til å bli en del av spillergruppa og spille for Lyn. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, så det blir bra!

For de som ikke kjenner deg så godt, hvordan vil du beskrive deg som spiller?

– Jeg vil si at jeg er en kriger som aldri gir opp. Løper til jeg ikke kan puste. For meg kommer alltid laget først og jeg gir alltid alt. Jeg er jo veldig positiv, så håper at det kan ha en god effekt på gruppa. Liker meg fremover i banen, gjerne sentralt. Har spilt nesten over alt på banen, men trives jo best fremover.

Hva er ditt inntrykk av klubben før du nå blir en del av den?

– Inntrykket er jo fra møtene med Lyn som Rosenborg-spiller, og Lyn har jo alltid vært et hardt arbeidene lag hver gang, som kriger og kommer inn som underdogs. Lyn har jo spillere som kan gjøre ting alene, men også i et fellesskap som kan vinne kamper, som absolutt er en styrke. Jeg håper jo at jeg kan komme inn her og være et positivt tilskudd til gruppa på og utenfor banen.

Lein er spilleklar og kan tas med i troppen mot LSK Kvinner til helgen om trenerteamet ønsker det. Hun har valgt draktnummer 48 i Lyn-drakten, så det er bare å notere seg nummeret med en gang.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Emilie og ønsker henne hjertelig velkommen til klubben!