Landslagspause og neste hjemmekamp flyttet

Runa Lillegård. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 08. okt 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Lyn spilte ny kamp mot Avaldsnes på lørdag, og møtte lag som er i flytsonen om dagen. Etter en vårsesong med dårlig poengfangst, har Avaldsnes nå vunnet 6 kamper på rad. Lyn har også spilt godt i høst og fikk endelig betalt for sitt gode spill og den gode lagmoralen da de slo Klepp 2-1 på Grefsen Stadion 21. september. Med bare 10 dager siden forrige kamp mot Avaldsnes, hvor Lyn tapte 2-3, var det et Lyn-lag som var klare for å revansjere forrige møte. Kampen startet bra. I femte spilleminutt førte Camilla Linberg på seg press fra tre spillere før hun slo en smart stikker til Una Søyland. Med ett touch la Una ballen i mål. Like etter fikk Avaldsnes et frispark som de satte i mål. Til pause sto det 1-1. Etter 59 minutter spilt scoret Avaldsnes på straffespark, og i 90. minutt scoret hjemmelaget sitt tredje mål for dagen. Dermed ble det tap 3-1, og ingen poeng med hjem til Oslo.

Trondheims-Ørn vant sin kamp denne runden, og dermed har Lyn og Ørn byttet plass på tabellen igjen. Lyn ligger på kvalikplass, men med 18 poeng er det fortsatt mulig å passere Arna-Bjørnar eller Trondheims-Ørn med bare én seier.

Lyn møter Arna-Bjørnar i neste serierunde. Kampen er flyttet fra lørdag til søndag 13. oktober kl. 14.00 på Grefsen Stadion. Forrige gang Lyn møtte Arna-Bjørnar var den 30. mars på Arna Idrettspark. Kampen endte 1-1. Lyn skal utnytte landslagspausen som er nå godt, og jobbe på for å ta poeng mot laget fra Bergen den 13. oktober. Etter kampen mot Arna-Bjørnar står det igjen tre kamper i Toppserien 2019, hvor Lyn møter Stabæk, Røa og Kolbotn.

Norge J19 spiller i disse dager kvalifisering til EM i 2020. Lyns Runa Lillegård er med i troppen, og var på banen i går da Norge slo Moldova hele 8-0. De neste kampene spilles slik:

5/10 Wales – Norge kl. 15.00, Shamrock Park, Portadown
8/10 Nord-Irland – Norge kl. 15.00 Seaview, Belfast

Vi ønsker Runa og Norge lykke til i kvalifiseringen!