Kapteins-teamet for sesongen 2018 er klart

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Lyn Fotball går som klubb inn i sin aller første sesong i Toppserien – det ypperste nivået i norsk kvinnefotball. Med andre ord så er dette en historisk sesong for kvinnesiden av vår ærverdige fotballklubb.

Det å kunne få konkurrere på øverste, kall det, hylle er noe klubben har jaktet de siste sesongene. At vi i 2018 får muligheten til dette er slettes ikke tilfeldig, men derimot noe spillere og klubb så absolutt har gjort seg fortjent til.

I Lyn Fotball er det en tradisjon på at kapteins-teamet er trenerstyrt – det vil si at trener-teamet velger sine «forlengede armer» ute på banen. I opprykkssesongen 2017 valgte vi å ha to spillere i kapteins-teamet, i 2018 har vi valgt ha ha tre spillere i vårt utvalgte kapteins-team. Årsaken til denne justeringen handler i stor grad om vi ser for oss en mer krevende sesong – av den grunn ønsker vi en større spennvidde i teamet.

Kapteins-teamet i 2018 vi bestå av følgende tre spillere: Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein), Benedikte Sand Birkelund (Visekaptein) og Oda Maria Hove Bogstad (Visekaptein). Dette er tre bunnsolide personer som trenerteamet finner det det både naturlig og riktig at får dette ansvaret og tilliten i sesongen 2018.

Oda er ny spiller av året – hun har fremhevet seg med gode grunnverdier, mentalitet og kommunikasjons-evner godt over snittet.

Benedikte er en kontinuitetsbærer – hun har Lyn Fotball under huden og i hjertet – fjorårets kaptein er helt naturlig med i årets kapteins-team.

Joanna er er vaskeekte Lyn-jente – hun har gått «alle gradene» via Lyn-Akademiet og de ulike alderstrinnene – innehar alt av det vi i Lyn Fotball står for på- og utenfor banen.

Med andre ord så er klubben svært komfortabel med de tre utvalgte spillerne – dette er absolutt mennesker vi ser på som solide ledertyper!