Fortsatt ubeseiret i sluttspillet

Lyn og Røa delte poengene på Grorud

Kristin Holmen scoret sesongens 5 mål i dag. Her fra en kamp tidligere i år. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Sist oppdatert: 15. okt 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Før dagens kamp lå Lyn på 1. plass i sluttspillet, mens Røa lå på 4. plass fire poeng bak. Mye skal gå galt for at Lyn må ut i kvalik eller i verste fall rykke direkte nedrykk, men for Røa sin del så stod mer på spill før dagens kamp. Det fikk vi også se når gjestene kom til Grorud for å kjempe seg til poeng.

For det ble aldri noe festfotball i vestkantderbyet. Lyn fant alt for sjeldent rytmen til å spille eget spill og Røa var gode på å få kampen slik de heller ønsket – en ren krig.
Men det så lyst ut til å begynne med, for Kamilla Melgård fant Kristin Holmen, som sendte Lyn i føringen allerede etter 8 minutter. Flott forarbeid av Melgård. De første 20 minuttene var ikke så dårlig og Lyn dominerte den første halvdelen av omgangen mot et lavtliggende Røa.

Deretter kriget Røa seg mer inn i kampen og jo lengre ut i kampen vi kom, jo mer (over)ivrig ble Geir Nordby og Røa-benken. En sjansefattig omgang gikk mot slutten, da gjestene ble farlige på corner. Først kommer et lite varsel på en corner som blir småfarlig, men som ender i nytt hjørnespark. De neste skulle ende i nettet. Syv minutter før pause kom altså utligningen. Et Røa-lag som knapt hadde vært over midtbanen utlignet. 1-1 gikk lagene til pause med.

2. omgang ble tettere og tøffere med mange dueller. Røa var farligere frempå mot et Lyn-lag som ikke lignet seg selv i dag, men gjestene skapte fortsatt svært lite som kan kalles målsjanse.
For av kampens få gode muligheter var det Lyn som stod for. Jenny Røsholm Olsen stod for kampens største sjanse, som var større enn begge målene til sammen, og som vil holde spissen våken de neste nettene. Røa-keeperen gjør først en gigantisk feil da hun serverer Kristin Holmen med en flott pasning inni egen sekstenmeter. Først skyter målscoreren selv, men keeper redder. Redningen gikk derimot rett tilbake til Holmen, som denne gangen fikk med seg Røsholm Olsen som hadde kommet seg til en strålende posisjon foran mål, men på nærmest åpent mål så klarte ikke dagens jubilant å holde ballen nede og banket istedenfor ballen på undersiden av tverrliggeren. MEGA STOR SJANSE.

Lyn prøvde å presse på for en sluttspurt, men Røa forsvarte seg godt og kunne til slutt feire ett viktig poeng.

Røsholm Olsen i 100
I dag spilte Jenny Røsholm Olsen sin kamp nummer 100 i Lyn-trøya. For drøyt syv og et halv år siden debuterte hun fra benken mot Fortuna i 1. divisjon. 99 kamper senere, samt innom Avaldsnes èn sesong, står Lambertseter-jenta med 40 mål på sine 100 Lyn-kamper. Den skadeforfulgte spissen blir derfor medlem av den eksklusive 100-kampersklubben, der blant annet Anna Palm og Emilie Raaum Closs har spilt seg inn tidligere i år. Selv om det ikke ble scoring i dag for jubilanten, så gleder vi oss til å se mange flere kamper og scoringer fremover.

Gratulerer med 100 kamper, Jenny!

To kamper gjenstår av årets sesong. Neste helg reiser vi til Bergen for å møte Åsane, før vi inviterer til en skikkelig avslutning på Grorud søndag 30. oktober. Da kommer TIL 2020 på besøk og vi får med våre gode samarbeidspartnere på et flott arrangement som også blir årets Rosa sløyfe-kamp. Mer info kommer allerede kommende uke. Vi gleder oss!

I morgen spiller herrelaget mot Nordstrand borte, en kamp der de kan sikre opprykket. Vi ønsker Lyn-gutta lykke til!

Se et lite sammendrag fra dagens kamp her: