Lyn – Røa 3-4 (0-3)

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

DET SMERTER KRAFTIG Å TAPE EN FOTBALLKAMP.

I dag var det Røa som hadde tatt turen til Kringsjå for den 17. serierunden i Toppserien 2018. Norsk rikskringkasting (NRK) var også tilstede og lagde perfekte rammer for dagens nabobatalje. Seriekampen ble i sin helhet kringkastet på moderskipet NRK 1 – suverent for produktet norsk kvinnefotball. Ellers var spilleforholdene tilnærmet optimale med tanke på de generelle værforholdene.

Når det kommer til selve kampen så var innledningen litt det man kan beskrive som litt ta og føle på fra begge lag. Dueller og innsats preget kampbildet i starten – noe som ikke var spesielt overraskende. Etter 15. minutter tok Røa ledelsen – et skudd fra noe distanse ved Ina Skaug. Kampens dommer valgte etter snaue halve timen å dømme straffe til Røa – Therese Åsland satt denne relativt kontant i nettet bak vår Oda Hove Bogstad.

Klubben fra Vestre Aker har nokså tungt luftskyts – og etter 35 spilte minutter løper Kamilla Aabel seg fri på en corner og setter inn 0-3 på et hodestøt.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-3 til bortelaget – noe som vi bare må erkjenne at ikke er godt nok. Pausepraten var konstruktiv og nokså konkret – noe vi også i stor grad kunne se i praksis i den 2. omgangen. Vi begynte å prege kampen i større grad med ball – grunnspillet ble betydelig opprioritert og dette gjorde at vi som lag evnet å styre det som skjedde ute på banen. Ikke spesielt overraskende, men etter 60 spilte minutter satt Linn Huseby inn sitt 8. mål for sesongen – et perfekt hodestøt fra noe distanse.

Vi fortsatte å jage på for ytterligere scoringer – og etter snaue 70 minutter er Trine Skjelstad Jensen nådeløs på bakre stolpe. Bodø-jenta setter distinkt inn 2-3 med et perfekt hodestøt fra nokså kloss hold. Mål på mål er noe som med jevne mellomrom inntreffer i fotballen – og kun 2 minutter etter vår redusering økte Guro Bell Pedersen til 2-4 for bortelaget.

Uavhengig av resultat viste vi i dag en vanvittig moral og karakter – totalt uaktuelt for oss å, kall det, kaste inn håndkledet. I det 87 spilleminutt var nok en gang Linn Huseby på alerten og stillingen var 3-4 etter en kontant avslutning fra ca 20 meter bak Røa sin keeper. Kampen ebbet så ut på stillingen 3-4 til bortelaget.

Oppsummert og når det kommer til læring i dagens kamp så skjønner samtlige at det ikke holder å ligge under med 0-3 til pause. Som kollektiv slipper vi inn noen mål i mot som vi ikke kan tillate oss på det nivået som Toppserien innehar. Vi skal som alltid være ærlige – og hadde Røa spilt oss i senk så måtte vi for dagen akseptert dette, men det var i dag ikke de faktiske forhold før pause. I enkeltsituasjoner er vi dessverre ikke dyktige nok – dette må vi alle ta inn over oss. Når det er skrevet så er det totalt uaktuelt «å peke» – lete etter potensielle «syndebukker» – i Lyn Fotball skjer ALDRI!! det.

Det som vi virkelig skal ta med oss er mentaliteten og kampmoralen vi som lag fremviser. For oss trenere å ha ei gruppe med spillere som til de grader evner å stå sammen når det «butter» betydelig gjør oss enda sterkere «i troen» på fortsettelsen. Tusen takk til NRK for nok et suverent bidrag inn i mot promoteringen av produktet norsk kvinnefotball – føyer seg inn i rekken av sendinger med høy kvalitet! Takk til Røa for en intens fotballkamp og takk til dagens oppsatte dommere!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Lyn Fotball – Røa 3-4 (0-3) Kringsjå KG 1 – lørdag 8. september 2018 Mål: 0-1 Ina Skaug (15) 0-2 Therese Åsland (straffe, 28) 0-3 Kamilla Aabel (35) 1-3 Linn Huseby (60) 2-3 Trine Skjelstad Jensen (69) 2-4 Guro Bell Pedersen (70) 3-4 Linn Huseby (87) Tilskuere: 185 Startoppstilling mot Røa: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. June Østensen (Trine Skjelstad Jensen fra 55. minutt) 3. Camilla Huseby 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Holsbrekken Eckhoff 7. Linn Huseby 8. Vilde Hasund 9. Mimmi Löfwenius 10. Camilla Linberg (Anna Linnea Palm fra 55. minutt) 11. Jenny Røsholm Olsen (Maren Hagfors Thoresen fra 80. minutt)

Foto: LFM