Lite er ærligere enn en fotballtabell

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

I dag hadde vi besøk fra Oppegård kommune og nærmere bestemt Kolbotn IL på Kringsjå KG. Akershus-laget hadde dessverre for seg enkelte spillere ute med ulike skader til dagens 19. serierunde i Toppserien 2018.

Når dette er skrevet så har for dagen blåtrøyene en relativt bred og komplementær spillertropp – med andre ord så finnes det erstattere med kvalitet i KIL. Med tanke på strategi for kampen så var den for vår del ikke spesielt kompleks, men vi var samstemte på visse og vesentlige knagger både offensivt og defensivt. Som alltid er det et spill og et motspill – styrker og svakheter befinner det seg som tidligere nevnt i de aller fleste fotballag.

Hovedspørsmålet, så også i dag, var vår kollektive evne til den faktiske gjennomføringen i samfulle 90 minutter. For å først gå direkte på sluttresultatet så vant bortelaget til slutt 0-1 i dag – et resultat som kampen sett under ett og totalt sett var smått flatterende. Med tanke på selve kampen og dens utvikling så tok vi tak i taktpinnen fra start og skaper solide muligheter – uten at vi evner å sette ballen i mål bak Kolbotn sin keeper. Bortelaget derimot er for dagen i det effektive hjørnet og de tok ledelsen etter snaue 8 minutters spill i den første omgangen. KIL kombinerer seg fint fri på vår venstre side – kommer til innlegg – og blåtrøyene sin engelske import Jessica Louise King setter ballen i mål fra nokså kloss hold.

Etter scoringen tar vi tak i eget grunnspill – og vi er lojale inn imot egen kampplan – dette fører til at vi fortsetter å produsere et fint antall gode scoringsmuligheter. Dessverre for oss er vi ikke dyktige nok til å omsette mulighetene vi skaper i tellende resultat. Etter pausen fortsetter vi med å ha et betydelig ballinnehav, men det å ha stor tilgang på ball er ikke bestandig synonymt med å vinne fotballkamper.

Vi er uansett det klart førende laget også gjennom hele den 2. omgangen – vi er bevisste i veivalgene i gjennombruddsfasen. KIL, og spesielt kaptein Ina Gausdal, er absolutt stødige i det defensive arbeidet – og laget fra Sofiemyr greier tross et helt greit og nokså gjennomgående trykk fra oss å holde unna til kampens dommer blåser for siste gang.

I sum og oppsummert så møtte vi i dag et godt, men relativt redusert Kolbotn-lag. Kampen sett under ett så produserer vi godt med solide målsjanser – spesielt før pause skaper vi særs mye trøbbel for klubben fra Oppegård kommune. At vi totalt sett er overlegne i sjansestatistikken gjør dessverre ingen forskjell – ei heller gir det oss tellende poeng i seriespillet.

Ser vi bak resultatet i dag så er det relativt åpenbart hvor skoen trykker i den nåværende situasjonen for oss i Lyn Fotball. Særs mye handler om det å sette ballen i nettet bak motstander sin keeper – ingen grunn til å stikke det under en stol. Dette må vi i tiden som kommer virkelig ta inn over oss – ingen lag kan vinne fotballkamper uten å omsette sjanser i tellende resultat. Med tanke på oss selv i dag så gjør vår Camilla Linberg en solid prestasjon – skapende og et konstant uromoment for Statleim sine utvalgte elever.

Som kollektiv ser vi igjen ut som et ordentlig fotballag i kampens samfulle 90 minutter – fin defensiv struktur og nokså samstemt i den offensive samhandlingen. Når alt kommer til alt så scorer KIL ett mål og vi scorer ingen mål i dag – er de kalde fakta som gjelder og de er i så måte nådeløse. På det strategiske og taktiske plan så gjennomfører vi i dag i sum til absolutt godkjent. Vi trenere og spillere må sammen ta tak i de reelle utfordringene vi som lag har, og som Toppserien i sin helhet faktisk byr oss på. Et tips for oss er nok å ikke gjøre ting mer komplisert og vrient enn det faktisk er.

Takk til Kolbotn for en fin fotballkamp – og vi ønsker klubben fra Sofiemyr lykke til videre i årets sesong – takk også til dagens oppsatte dommere!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Lyn Fotball – Kolbotn 0-1 (0-1) Kringsjå KG 1 – lørdag 22. september 2018 Mål: 0-1 Jessica Louise King (7) Tilskuere: 179 Startoppstilling mot Kolbotn: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. Camilla Huseby 3. Trine Skjelstad Jensen 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Hoelsbrekken Eckhoff 7. Linn Huseby 8. Vilde Hasund 9. Mimmi Löfwenius 10. Camilla Linberg (Maren Hagfors Thoresen fra 73. minutt) 11. Jenny Røsholm Olsen

Foto; Camilla Linberg, en av våre beste i dag.