2 Div: Lyn 2 – Stabæk 2: 2-1 (1-0)

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

 03 spilleren Thea Gammelgård Sørbo på farta. (foto: Oddveig Helland)
03 spilleren Thea Gammelgård Sørbo på farta. (foto: Oddveig Helland)

I dag var det Stabæk sine nest beste sine som stod på motsatt banehalvdel i den 16. serierunden i 2. divisjon Kvinner Avdeling 2. Spilleforholdene var i dag upåklagelige på Kringsjå – rundt 20 `C i skyggen og tilnærmet vindstille – med andre ord en strålende dag for fotball.

For oss i Lyn Fotball er 2. divisjon Kvinner en kamparena med stort utviklingsfokus, samt en arena for at vi skal kunne gi flest mulig av våre spillere nok spilletid – vi undervurderer aldri viktigheten av nettopp det å spille fotballkamper.

Dagens Lyn-tropp mot Stabæk var en fin blanding mellom svært ungt og noe mer rutinert – noe vi ser på som tilnærmet optimalt. Det å møte de blå fra Bærum er bestandig vrient og vi var forberedt på at vi overhodet ikke ville få noe gratis i dagens seriekamp. Vi tok tak i ballen fra start og fikk kampen relativt fort inn i vårt spor – uten at dominansen med ball gjorde at vi skapte flust av gode målsjanser i kampens innledning.

Det skulle gå snaue halve timen før vi fikk uttelling – Hedda Foslie er tilrettelegger og Emilie Bølviken er på rett sted til riktig tid. Sett ut i fra banespillet var det så absolutt fortjent at vi tok ledelsen i kampen. Stillingen 1-0 holdt seg også inn til at dagens hoveddommer Hanne Marit Normann fra Huk FK blåste for pause.

Etter pause fortsatte vi med å ha nokså mye ball, men Stabæk høynet presset sitt noe og det endret litt på de totale forutsetningene. Jentene fra Akershus fikk også sin utligning i innledningen på 2. omgangen – frispark fra distanse som smalt i tverrligger og ned. Ifølge dommerne var den over mållinjen – noe vi stoler fullt og helt på at var en korrekt avgjørelse.

Etter denne scoringen stuper vi rett i angrep – og Synne Asplund er distinkt foran Stabæk sitt mål – vi er igjen i føringen med 2-1. Vi skal være ærlige og den andre omgangen er ikke spesielt velspilt fra vår side – absolutt fine tendenser, men vi er ikke presise nok med ball. Pasningskvaliteten er noe vi alltid prioriterer og etter pause var denne ikke bestandig på ønsket nivå. Med andre ord er dette noe vi tar med oss inn i den kommende uken med trening.

Oppsummert får alle involverte spillere godt/riktig med på banen i dag – noe vi ser på som vesentlig. Trine Skjelstad Jensen spiller sin første 90 minutter siden overgangen til Lyn Fotball – nyttig kamptid og Bodø-jenta fremstår solid. Thea Gammelgård Sørbo og Selma Pettersen – begge J03 – spiller stødig i sine roller og tar stadig steg i det vi mener er riktig retning. Generelt sett er det prestasjoner på akseptabelt nivå av samtlige av våre involverte spillere – noe vi utvilsomt liker å se.

Dagens Lyn-spiller er nok uansett Iselin Sandnes Olsen – 98-jente som nettopp ankom Lyn Fotball fra Grand Bodø. Iselin tar stadig steg i nye omgivelser og i dag leverer hun totalt sett en kamp som vi i trenerapparatet liker godt.

Takk til Stabæk 2 for en tidvis velspilt og ikke minst nyttig fotballkamp, samt takk til dagens dommertrio!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Lyn Fotball 2 – Stabæk 2 2-1 (1-0) Kringsjå KG 1 – søndag 2. september 2018 Mål: 1-0 Emilie Bølviken (29) 1-1 Rikke Othilie Thorkildsen (48) 2-1 Synne Asplund (49) Tilskuere: 65 Startoppstilling mot Stabæk 2: 1. Margaux Lægreid 2. Sofie Tunes (Mathia Selinger fra 60. minutt) 3. Selma Pettersen (Sofie Fagereng fra 46. minutt) 4. Trine Skjelstad Jensen (Kaptein) 5. Emilie Bølviken 6. Iselin Sandnes Olsen 7. Thea Gammelgård Sørbo (Bjørnhild Wilhelmsen fra 46. minutt) 8. Synne Asplund (Christine Thorvaldsen fra 80. minutt) 9. Selma Hernes 10. Una Roaldseth Søyland 11. Hedda Foslie