GODT GJENNOMFØRT MOT SERIEMESTERNE

sponsors_-_1st_section_copy

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

I dag tok vi turen til Akershus for å møte LSK i for vår del sesongens 10. bortekamp i Toppserien 2018. Med 5 serierunder igjen å spille var romerikingene allerede seriemestre (for 5. sesongen på rad) før dagens seriekamp i LSK-hallen. Intet mindre enn imponerende av Hege Riise sine utvalgte elever, og med andre ord så stod vi dag opp mot en relativt formidabel utfordring.

Når det kommer til strategi for kampen så var den for vår del ikke spesielt kompleks, men vi var samstemte på visse og vesentlige knagger både offensivt og defensivt. Som alltid er det et spill og et motspill – styrker og svakheter befinner seg i de aller fleste fotballag. Hovedspørsmålet, så også i dag, var vår kollektive evne til den faktiske gjennomføringen. For å gå på sluttresultatet først så vant hjemmelaget til slutt 2-1 i sin egen «lekegrind» – et resultat som kampen sett under ett var fortjent.

Med tanke på selve kampen og dens utvikling så var det vi som tok ledelsen etter et drøyt kvarters spill i den første omgangen. Vi truer inn bak LSK sin bare 4`er og uheldig nok for gultrøyene så setter de ballen i mål bak sin egen keeper. Et resultat som også stod seg inn til pause – ikke videre ofte LSK ligger under i målprotokollen etter halvspilt kamp i den hjemlige serien.

Etter pause var vi forberedt på at det ville komme et greit trykk mot oss fra hjemmelaget sin side. Den avgjørende fasen i kampen med tanke på scoringer kom rundt drøye timen spilt – da setter hjemmelaget, med nokså kort mellomrom, inn to scoringer. Begge utagbare for vår solide sisteskanse Oda Maria Hove Bogstad.

Oppsummert og i sum så møtte vi i dag Norges desidert beste kvinnelag på bortebane. Med oss mennesker er det ofte slik at kroppsspråk forteller mer enn 1000 ord – kort skrevet så var ting relativt lettlest etter kampslutt. Årsaken til denne saken hadde med stor sannsynlighet noe å gjøre med innholdet i kampens samfulle 92 spilleminutter å gjøre. Ærgjerrige fotballspillere som er selvkritiske og selvransakende rundt sine forventede, personlige prestasjoner – selvfølgelig inn i mot det kollektive. Når det er skrevet så er det slik at man aldri spiller bedre enn det motstanderen tillater – sånn er det bare.

Med tanke på oss selv i dag så gjør vår Noor Hoelsbrekken Eckhoff årsbeste – og dette mot over snittet kapabel motstand. Mimmi Löfwenius legger for dagen ned en formidabel arbeidsinnsats og viser gjennomgående sitt over snittet kloke fotballhode. Trine Skjelstad Jensen gir ikke overraskende vårt kollektiv en ny dimensjon – solid gjennomført av 94-jenta fra Bodø. I øvrighet så fremstår vi som et solid kollektiv gjennom kampens samfulle minutter. Vi får utvilsomt testet oss mot den suverene seriemesteren i dag, men at det vi bedriver «holder vann» er hevet over enhver tvil. Vår interne ambisjon for sesongen står fortsatt ved lag og denne skal vi jobbe knallhardt for å kunne innfri.

Takk til LSK for en interessant og utfordrende fotballkamp – og vi ønsker gultøyene lykke til videre i årets sesong – og ikke minst i WCL. Takk også til dagens oppsatte dommere!
Ydmyk i medgang – sta i motgang!

LSK – Lyn Fotball 2-1 (0-1) LSK-hallen – søndag 16. september 2018 Mål: 0-1 selvmål (15) 1-1 Ingrid B. Kvernvolden (62) 2-1 Emilie B. Haavi (65) Tilskuere: 246 Startoppstilling mot LSK: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. Camilla Huseby 3. Trine Skjelstad Jensen 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Hoelsbrekken Eckhoff 7. Linn Huseby 8. Vilde Hasund 9. Mimmi Löfwenius 10. Anna Linnea Palm (Sofie Tunes fra 63. minutt) 11. Jenny Røsholm Olsen

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball