Arna Bjørnar – Lyn 2-1.

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

HJEMMESEIER I ARNA IDRETTSPARK
I dag var det Morten Røssland sine utvalgte som stod på motsatt banehalvdel i innbydende Arna Idrettspark. Det var en heltent Lyn-tropp som i dag møtte et hjemmelag i fin kampform. Ikke spesielt mange lag reiser hjem fra Ytre Arna med poeng i ryggsekken – også denne sesongen er tallenes tale tydelig på nettopp det. Med tanke på spilleforholdene så var de så absolutt gode i dag – selv om det kom et relativt kraftig regnskyll i kampens innledende fase så var det ei gressmatte som det var fullt mulig å spille ball på. Når det kommer til selve kampen så var det nok hjemmelaget som totalt sett kom aller best ut av startblokkene. Vi hadde før kampen lagt en strategi på hvordan vi skulle angripe og forholde oss til hjemmefavorittene. Teorien virket også godt i praksis – og det er kjekt å se at vi som kollektiv i stor grad evner å gjennomføre det vi i forkant blir enige om. Med andre ord så lykkes vi greit med egen kampstrategi – taktisk sett traff vi også greit i spillfaser og enkeltsituasjoner.

Det skulle gå snaue 40 minutter før vi fikk kampen første scoring og den stod hjemmelaget for. Vi pådrar oss et brudd ute på vår høyre side – inne i boksen er Maria Dybwad Brochmann på rett plass til riktig tid – og ballen sniker seg inn bak Oda i vårt mål. Omgangen sett under ett var det nok ikke urettferdig at rødtrøyene ledet 1-0 da dagens dommer Malin Øiseth Frantzen fra Fet blåste for pause. Etter pause endret kampbildet seg noe – begge lag satset friskt offensiv og begge lag skapte sine muligheter. Kampen levde så absolutt hele veien og etter snaue 70 minutter kom kampens andre nettkjenning. Arna Bjørnar sin høyre kantspiller har kommet seg inn relativt sentralt i banen og fra drøye 20 meter klinker hun ballen opp i hjørnet bak Oda. Med andre ord ikke videre gunstig for oss i denne perioden av kampen. Når det er skrevet så legger vi oss ikke ned av den grunn – vi jobber på og viser lagmoral og mentalitet over snittet.

Slikt har ofte en tendens til å betale seg, og kun to minutter etter hjemmelagets utøkelse så reduserer vi. Linn Huseby leverer nok en gang varene foran motstander sitt mål – denne gangen med et hodestøt fra nokså kloss hold. Etter reduseringen presser vi på for utligning – vi kommer særs nært ved dagens debutant i Lyn-trøyen, Trine Skjelstad Jensen. Bodø-jenta treffer innersiden av stolpen med sitt hodestøt, men dessverre for oss så ble det stang ut. Kampen ebbet så ut på stillingen 2-1 til hjemmelaget. Når det kommer til læring i dagens kamp så må vi fortsatt jobbe for å kunne bli mer effektive – altså omsette egne muligheter i tellende resultat. I Toppserien får man som nevnt ikke aller flest målsjanser og de mulighetene man skaper må man ta veldig godt vare på. Defensivt sett så ser vi mer og mer ut som et fotballag – fin struktur, god aggressivitet og vi behersker ulike faser i spillet på fordelaktig vis. I tillegg og ikke minst skal Kim har ros for god og klar analyse – gjør det betydelig enklere å legge fornuftige kampplaner. I dagens kamp står vi også kampen helt ut – med andre ord så kvittet vi oss med det «stempelet» at vi ikke evner å fullføre kamper godt nok. Vi er overhodet ikke fornøyd med knepne nederlag, men som kollektiv fortsetter altså med å ta steg i riktig retning. Dette må vi fortsette med – sørge for å bli litt bedre hver eneste dag. Takk til Arna Bjørnar for en tidvis velspilt, fartsfyllt og ikke minst interessant fotballkamp, samt takk til dagens dommerkvartett!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Arna Bjørnar – Lyn Fotball 2-1 (1-0) Arna Idrettspark – lørdag 25. august 2018 Mål: 1-0 Maria Dybwad Brochmann (39) 2-0 Emilie Nautnes (68) 2-1 Linn Huseby (70) Tilskuere: 216 Startoppstilling mot Arna Bjørnar: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. June Østensen (Trine Skjelstad Jensen fra 71. minutt) 3. Camilla Huseby 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Holsbrekken Eckhoff 7. Linn Huseby 8. Vilde Hasund 9. Mimmi Löfwenius 10. Anna Linnea Palm (Sofie Tunes fra 82. minutt) 11. Jenny Røsholm Olsen (Camilla Linberg fra 46. minutt)