Lyn – Klepp 0-1 (0-0)

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

NESTEN ER IKKE TILSTREKKELIG GODT NOK.

I dag hadde vi besøk fra Jæren og Oliver Harder sine utvalgte Klepp-spillere. Før kampstart var vi fullstendig inneforstått med at dette ville bli en krevende utfordring – som samtlige kamper i Toppserien faktisk er. Traktor-trøyene er et voksent og massivt kollektiv – med andre ord et lag med internasjonalt snitt og et gjennomgående seniorpreg.

Når det kommer til spilleforholdene så var de så absolutt innafor i dag – noe vindfullt, fin temperatur og underlaget på Kringsjå er upåklagelig. Med tanke på selve kampen så var det to lag som begge ville kjapt ut av startblokkene – altså opp og frem. Vi hadde før kampen lagt en strategi på hvordan vi skulle angripe og generelt forholde oss til medaljekandidatene fra vest. Teorien virket også godt i praksis – intensiteten i det kollektive toppresset vårt bidro til å gjøre rogalendingene smått stresset. Uten at vi glimret veldig så lykkes vi absolutt greit med tanke på egen kampstrategi. Før hvilen hadde begge lag sine muligheter, men stillingen 0-0 til pause var nok omgangen sett under ett helt greit.

I pausen gjør vi våre betraktninger og refleksjoner ut i fra opplevelsene i den 1. omgangen. Vi velger ut i fra observasjoner å endre noe i toppresset vårt – ikke stresse B3 hos Klepp i samme form og grad som før pause. Altså endre noe på den opprinnelige strategien – ikke være like pågående og aggressive i Klepp sin oppspillsfase. I praksis viste dette seg å gi bortelaget i overkant med tid og ro – noe som ikke var spesielt gunstig for vår del. Vi fikk et noe unødvendig godt trykk mot oss etter pause, men vi stod uansett godt imot og det ble ikke skapt videre mange muligheter av noen av lagene.

Kampens avgjørende scoring kom etter 85 spilte minutter – Tameka Butt kommer seg fri og setter ballen bak vår bunnsolide keeper Oda Hove Bogstad. At det føltes forbaska ergerlig er hevet over enhver tvil, men ut i fra kampbildet etter pause så var det nok ikke noe spesielt å si på. I sum fikk vi ikke med oss noe fra dagens seriekamp mot Klepp – hva poeng gjelder.

På de fire spilte seriekampene etter sommerpausen står vi totalt sett med 2 poeng – to uavgjorte kamper og to tap. Med tanke på det defensive så har vi som kollektiv utvilsomt hevet oss flere knepp – noe som vi også har prioritert i den totale hverdagen i den perioden vi nå har vært igjennom. Noe som utvilsomt er gledelig å registrere – at den defensive soliditeten er styrket er av ulike årsaker neppe helt tilfeldig.

Offensivt sett må vi steppe opp igjen – skal vi vinne fotballkamper så må vi, som alle andre lag, score mål – her har vi sammen en jobb å gjøre. Den jobben starter på første treningsøkt i den førstkommende uken. Vi er selvfølgelig skikkelig skuffa når vi ikke får med oss resultater fra kamper og slik skal det utvilsomt være.

Trener-teamet skal absolutt gå seg selv grundig etter i sømmene – rundt valg og prioriteringer – søke etter muligheter for forbedringer. Vi har uansett et felles ansvar – klubb, trenere og spillere – vi løfter bestandig sammen og vi står bak den samme enden av tauet. Å peke og skylde på andre har aldri vært og kommer aldri til å bli vår greie – det skjer ikke! I Lyn Fotball er det slik at vi vinner sammen og vi taper sammen – sånn er det bare.

Takk til Klepp for en intensiv fotballkamp og takk til dagens dommerkvartett!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Lyn Fotball – Klepp 0-1 (0-0) Kringsjå KG 1 – lørdag 18. august 2018 Mål: 0-1 Tameka Butt (85) Tilskuere: 95
Startoppstilling mot Klepp: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. June Østensen 3. Camilla Huseby 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Holsbrekken Eckhoff 7. Linn Huseby 8. Vilde Hasund 9. Mimmi Löfwenius (Maren Hagfors Thoresen fra 85. minutt) 10. Camilla Linberg (Sofie Tunes fra 70. minutt) 11. Jenny Røsholm Olsen (Anna Linnea Palm fra 46. minutt)