Seier i hjemmepremieren!

sponsors

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

  

Sol,tilnærmet vindstille og generelt gode spilleforhold på Kringsjå i dag.
Som alltid en viss spenning rundt enhver seriekamp i Toppserien – og muligens litt ekstra når vi spiller vår første hjemmekamp på ypperste nasjonale nivå.

Før kampstart var vi godt forberedt på hva som med stor sannsynlighet ville vente oss i årets tredje seriekamp.
Det å møte Arna Bjørnar er bestandig en særs vrien utfordring – et lag med gjennomgående stor spilleforståelse, ballskikkelighet og tempo.

Vi hadde i forkant av kampen lagt en klar og tydelig plan på hvordan vi skulle forholde oss til dagens motspill – analysesjef Kim Martinsen hadde igjen gått grundig til verks.

Som antatt åpnet kampen med at bergenserne valgte å kjøre sine innarbeidede greier – noe vi hadde forberedt oss godt på.
De for dagen mørkkledde er et, kall det, spillende fotballag – noe som utvilsomt er artig å se på, men som taktisk sett kan være vrient å hanskes med.

Åpningen av kampen preges av nærkamper og litt, kall det, ta og kjenne på – men etter drøye 10 minutter får vi et korrekt idømt frispark godt inne på Arna Bjørnar sin halvdel.

Morten Røssland sine for dagen utvalgte fikk, fortjent nok, balanse i regnskapet etter rundt 20 spitle minutter.
Hordalendingene benytter en fast situasjon godt – målfarlige Maria Brochmann er nådeløs – og stillingen er 1-1 mellom Lyn Fotball og Arna Bjørnar.

Omgangen i sin øvrighet inneholdt et visst ballovertak til laget fra Arna, men resultatet 1-1 holdt seg uansett til at dagens gode dommertrio blåste for pause.

Etter vår «live-analyse» i pausen så vi at det med hell kunne gjøres noen små taktiske grep – ofte detaljer som kan utgjøre forskjeller.

Kim og Dennis observerer og registrerer – utvilsomt nyttig info for spillerne å ta med seg ut på banen.

Etter snaut 5 spilte minutter i 2. omgangen får vi et innkast til høyre nede ved cornerflagget på Arna Bjørnar sin banehalvdel.

Camilla Linberg registrerer ubalanse – kaster ballen til Noor H. Eckhoff på tur fremover – Noor lobber ballen i en fin bue over Australia sin landslagskeeper – vi leder 2-1 på hjemmebane.

Ingen tvil om at vi møtte et skikkelig godt lag i dag – vestlendingene gav oss utover i kampen en solid match og flere vriene utfordringer.

Vi evnet uansett i dag å stå opp mot alt som kom – og vi hadde selv også flere fine muligheter til å øke ledelsen.

Kampen ebbet uansett ut på stillingen 2-1 og dette er vi selvfølgelig godt fornøyde med – klinger så absolutt med seier i tidenes første Toppseriekamp på Kringsjå KG.

Sett fra vår side så er det utrolig kjekt å beseire et så sterkt kollektiv som det Arna Bjørnar faktisk er!

Med tanke på totalen i dag så beviser vi nok en gang for oss selv – og omgivelsene – at vi er mer enn kapable til å mestre nivået i Toppserien.

Både vi trenere og spillerne vet at det i bunn og grunn er «kun» 3 poeng – men det at vi som kollektiv kan mestre utfordringer som i dag bygger naturlig nok ytterligere selvtillit.

Forbedringspotensialet er der fortsatt, men vi som lag skal settes ikke glemme det som fungerer over snittet godt.

Vi har valgt vår egen tilnærming og kultur – dette står vi som alltid 100% inne for – vi er der vi er nå, men vi skal videre – nettopp den saken er udiskutabel!

Vi takker Arna Bjørnar for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen 2018!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Lyn – Arna-Bjørnar 2-1 (1-1)

Mål:
1-0 Vilde Hasund (11)
1-1 Maria Brochmann (22)
2-1 Noor Hoelsbrekken Eckhoff (49)

Tilskuere: 280
Kringsjå kunstgress

Startoppstilling:

1. Siri Ervik
2. Sofie Tunes 3.Camilla Huseby 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein)
5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Holsbrekken Eckhoff 7. Linn Huseby
8. Vilde Hasund (Benedikte Birkelund fra 89. minutt) 9. Mimmi Löfwenius (Anna Palm fra 76. minutt)
10. Jenny Røsholm Olsen 11. Camilla Linberg (Runa Lillegård fra 60. minutt)