Tid for seriestart!

title_sponsors

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

I morgen er vi endelig i gang igjen. Vi starter med en tøff bortekamp mot Røa. Kampstart 15.00 på Røa kunstgress.

Vi har tatt en liten prat med Lyn-trener Glenn Kleven.

– Sesongoppkjøringen har vært balansert, variert og totalt sett god.
Vi har trent solid gjennom vinteren og vi har spilt et godt antall med treningskamper. Ukessyklusen har vært fast og stabil, samt at de aller fleste spillerne har fått et godt antall med minutter på banen i treningskampene. Med andre ord så har vi fått gjennomført det totale opplegget som vi planla før vi gikk inn i forberedelsesfasen av sesongen.

Lyn har spilt godt i vinterens treningskamper og startet med 3-0 seier borte mot Fart tidlig i februar, deretter 10-0 seier over Grei Kvinner Elite i snøstorm på Strømmen Stadion. Ellers har det blitt 1-1 mot Toppserie-kollega Grand Bodø, 2-1 seier mot ØHIL, knepent 3-2 tap mot Kolbotn og så 14-1 seier mot Amazon Grimstad. Men Glenn tar ikke av den grunn.

– Resultater i treningskamper er, misforstå rett, ikke videre vesentlige. Det viktige er det man kaller avmåling – altså hvor står vi sett opp i mot de motstanderne vi skal møte i seriespillet. I tillegg har vi brukt treningskampene til øving – hvor elementer som f.eks. romtilgang, relasjoner (offensivt & defensivt) og faser av spillet har vært prioritert.

Sesongkort til årets sesong kan du kjøpe her.

Som de fleste vet er det en tøff oppgave å klare å etablere seg i Toppserien som et nyopprykket lag. 

– Den overordnede ambisjonen er kort fortalt å jakte det å etablere seg i Toppserien. Vi vet at vår første sesong på det øverste nivået i landet blir en krevende øvelse. At vi nå er i posisjon til å spille mot de antatt beste er ikke tilfeldig – dette har vi faktisk selv kvalifisert oss til. Vi skal være nøye på tilnærmingen inn mot hver kamp – og vi skal ta en kamp av gangen – maks fokus på det vi til enhver tid selv kan påvirke.

– Vi i Lyn Fotball har vår identitet og tilnærming til det vi bedriver på- og utenforbanen. I Toppserien totalt sett finnes det flere ulike tilnærminger – noe som er berikende og noe vi må forholde oss til. Vi mener i hvert fall det vi bedriver er den riktige veien for oss – med andre ord så gjør vi vår greie fullt og helt. Hvordan dette vil stå seg over en hel sesong i Toppserien gjenstår å se, men for oss skal det slettes ikke stå på vilje og innstilling

I år spilles ofte a-lagskampene til damene og herrene på ulike dager, så vi håper på at flest mulig blir med å støtte opp begge lagene i årets sesong.

– Med tanke på Bastionen og andre Lyn-supportere så håper vi at de virkelig kjenner sin besøkelsestid gjennom sesongen 2018. Lyn Fotball skal nå konkurrere på det ypperste nivået i Norge og dette bør trigge enhver sjel med hjertet i Lyn. Spillere, trenere og klubben skal bidra med alt vi kan for å gjøre produktet vårt interessant for de som er glade i Lyn. Om Bastionen og andre Lyn-supportere kan gjøre det samme, så vil dette i sum gjøre oss enda sterkere i 2018. Møt opp og støtt klubben din – er det noen som virkelig fortjener dette så er det jentene som spiller i Lyn Fotball!

Man kommer heller ikke unna at det er tid for byderby mot Vålerenga igjen.

– Vi ser frem til samtlige kamper – er jo kamper vi trener for å spille. Alle kamper har sin, kall det, sjarm og sin utfordringer – og vi er fullt inneforstått med at ingen kamper blir enkle i sesongen 2018. For Lyn som klubb vil jo alltid bataljene mot VIF inneholde noe ekstra – historien bekrefter utvilsomt dette. Så for oss kunne det utvilsomt vært kjekt om nettopp disse kampene hadde noe, kall det, krydder i og ved seg.

Men først er det en tøff bortekamp mot Røa på lørdag.

– Røa er en gjenganger i Toppserien, og en klubb med en tydelig egenart.
Vi forventer en knalltøff batalje – der hjemmelaget har et betydelig favorittstempel. For vår del er det kjekt å få møte en av de mest vriene lagene på et tidlig tidspunkt – vil gi oss en fin indikasjon på nivået i serien. Vi er som de aller fleste andre lag spente foran serieoppstarten, men vi ser utvilsomt frem til å komme i gang med tellende kamper.

Vi gleder oss til seriestart og håper å se mange kjente fjes på Røabanen.