Oppsummering av La Manga 2018

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Historisk sett har treningssamlinger i varmere strøk vært en medvirkende suksessfaktor for oss i Lyn Fotball. Slike type samlinger gir gode muligheter til å videreutvikle lag og kultur – både på- og utenfor fotballbanen.

Ambisjonen foran årets treningsleir på La Manga var som tidligere sesonger – nemlig å totalt sett komme styrket ut som kollektiv. Med tanke på det treningsmessige så ble det gjennom hele treningsoppholdet tilrettelagt for 11 fellestreninger.

Når det kommer til innholdet i de ulike øktene så var disse planlagt varierte – både med tanke på intensitet og prioritert fokus. Vi valgte å reise ned med et relativt stort antall spillere – av den grunn, samt av forhåndsavklarte årsaker ble det naturlig nok også tatt individuelle hensyn/tilpasninger underveis.

Treningsmessig sett kom vi, som gruppe, i sum fordelaktig ut av de tilmålte dagene i Murcia-distriktet. Kampmessig sett var vi som de øvrige lagene fra Toppserien en del av OBOS Vintercup 2018. Når sant skal skrives så kunne vi så absolutt tenkt oss mer enn den ene treningskampen vi fikk tilgang på under det ukeslange oppholdet.

Vel, det ble som det ble, og vi fikk uansett en finfin gjennomkjøring mot GrandBodø. Denne treningskampen ga oss både bekreftelser og svar – med andre ord en treningskamp med fin nytteverdi.

Sosialt sett ble uken utvilsomt positiv med tanke på relasjoner og samhold – høy trivselsfaktor tilrettelegger for nødvendig trygghet.

Impulsive utflukter, kreativ underholdning, konkurranser og quiz kan nevnes som vinnere med tanke på det å styrke spillergruppa ytterligere.
Kort oppsummert; vi er ei gruppe med, kall det, blanda drops – det er en vesentlig del oss og slike samlinger bidrar til å styrke gruppekohesjonen.

Vi i trenerapparatet i Lyn Fotball vil også få takke SKF og NFF for sin synlighet og tilstedeværelse under oppholdet på La Manga.

SKF ved Hege Jørgensen og «vår egen» Ingvar Graffer gjorde så absolutt en forskjell under oppholdet. Det samme skal også sies om NFF – flotte bidrag fra rutinerte Akselvold/Stensby rundt arrangement.

I tillegg suverent med synlighet fra kompetente fagfolk som Jan Erik Stinessen, Even Pellerud, Nils Lexerød, Lena Tyriberget, Anders Jacobson og Martin Sjögren.

Takkes skal også utvilsomt OBOS og Norsk Tipping som gjør denne treningssamlingen på La Manga mulig!

Her er noen høydepunkter fra oppholdet.