FØR KAMPEN LYN – SANDVIKEN.

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

 Jentene er klare for fight.
Jentene er klare for fight.

Sandviken er et strøk i Bergen i Bergenhus bydel og ligger geografisk sett nordøst for byens sentrum. Bydelen ble skilt ut fra Bergen av lensherre Erik Rosenkrantz i 1561 gjennom makeskifte med kongen. Sandviken ble innlemmet i Bergen igjen i 1876.

Sandviken var med på det første norgesmesterskapet i 1978, som endte med semifinaletap mot BUL. Året etter ble det kvartfinale for bergenslaget. Deretter en ny kvartfinale, for andre gang på rad med klart tap mot Asker i 1980. I norgesmesterskapet i 1981 var Sandviken ikke lenger Bergens beste lag, da Nymark vant kvalifiseringen til Norgesmesterskapet, da cupen ble arrangert først som kvalifisering i åtte grupper, så som kvartfinale mellom gruppevinnerne. Sandviken greide ikke å kvalifisere seg de tre påfølgende årene heller.

Nok historie og geografi, årets utgave av Sandviken er særdeles spennende, og har også i år i motsetning til noen andre klubber, evnet å hente inn utenlandske spillere som har hevet spillergruppen. Sandviken er det siste laget i Toppserien som rykket ned og rett opp igjen (2013-2014), det vitner om kall det toppkultur, som sitter i veggene på nye Stemmemyren stadion, som har blitt et flott anlegg.

Bortelaget fra Bergen er faktisk det laget som har påført Lyn det største nederlaget i år, bortekampen på nevnte Stemmemyren endte med kjipe 0-6, hvor vi gikk i oppløsning etter pause, men hvor vi kunne vært i ledelsen i en første omgang som var spennende begge veier, inntil en dommer ga Lyn en mindre hyggelig avgjørelse rett før pause. Skal vi ha muligheten til poeng på søndag må vi legge igjen naivitet og manglende kynisme i garderoben – altså være tilstede – fysisk, men ikke minst mentalt.

Sandvikens trener Alexander Straus har allerede tatt over Norge U23, mens han prøver etter beste evne å lede Sandviken til bronse, i hard konkurranse med «byrival» Arna Bjørnar, sistnevnte sitter i førersete, men har en tøff hjemmekamp søndag mot sølvvinner Klepp.

For vår del, så har vi hatt en god treningsuke, og det er nok en spillergruppe som er en smule grinete etter en lang og historisk knepen tapsrekke, man skal ikke utelukke at det kan omdannes til ekstrem vinnervilje, før Lyn skal inn i to kvalifiseringskamper sannsynligvis mot bykollega Grei.

Vi håper folket tar turen til Kringsjå søndag 13.00, det er aldri kjedelig på vår hjemmearena, det blir to lag som stuper i angrep etter tre poeng.

Ydmyk i medgang – sta i motgang – jævlig sta faktisk !

Kampstart Kringsjå søndag 13.00. Kiosken er åpen.