SCORINGER AVGJØR FOTBALLKAMPER

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

I dag var vi på besøk i Nordland fylke og Bodø by – årstiden tatt i betrakting så var værforholdene fine i landets tredje nordligste fylke. Dagens seriekamp ble uansett spilt innendørs i Nordlandshallen – en arena som aldri er enkel å komme til.

Grand Bodø var klar for nedrykk etter siste helgs serierunde – uavhengig av dette visste vi særs godt at dagens batalje ikke ville bli noen enkel affære. Nordlendinger er et ærgjerrig og fryktløst folkeslag, med andre ord så er det kun en sak som gjelder og det er å gå ned i 1. divisjon med flagget til topps.

For å gå direkte på sluttresultatet så vant hjemmelaget 1-0 i dag – et resultat som med tanke på kampen sett under ett føles unødvendig og irriterende. Jan Tore Baklid sine utvalgte ga oss som forutsett og ventet utfordringer i spillets ulike faser i dag – uavhengig av dette så skaper vi mer enn nok muligheter til å kunne avgjøre den 21. serierunden i Toppserien til egen fordel. Selv om ikke alt av resultater har gått vår vei denne sesongen så har vi bevisst valgt å ikke begynne med unnskyldninger og bortforklaringer. Det å evne og forholde seg til de faktiske forhold er en vesentlig del av det å være menneske (og fotballspiller).

Skal man vinne fotballkamper så kommer man ikke utenom det å omsette målsjanser i tellende resultat. Det vi leverer i avslutningsfasen i dag er kort skrevet ikke godt nok – noe vi som kollektiv må ta inn over oss. Som med alt i fotballen så er det ulike faktorer involvert rundt det å sette prikken over i`en – altså score mål. Ikke at vi i dag mener det var spill mot ett mål i Nordlandshallen, men vi må erkjenne at vi må gjøre noe med dyktigheten vår foran motstander sitt mål. Komplett umulig å vinne fotballkamper om man ikke scorer mål.

I sum og oppsummert så møtte vi i dag et innbitt Grand-lag – blandet med noe internasjonal kompetanse og lokal kraft. Kampen sett under ett – uavhengig av resultat – så har vi gjennomgående mye ball – Grand har sin aller beste periode første halvdel av den andre omgangen. At vi totalt sett er nokså overlegne i ballinnehav gjør dessverre ingen forskjell – ei heller i dag bidrar dette til tellende poeng i seriespillet. Ser vi bak resultatet i dag så er det relativt åpenbart hvor skoen trykker for oss i Lyn Fotball i Bodø. Scorer man ikke mål så vinner som tidligere skrevet ingen lag fotballkamper. Vi må jobbe med røffhet og distinkthet i den siste og avgjørende fasen – usikker, men ikke umulig at det er «seniorpreget» i denne fasen vi må få på plass.

Et lite lerret å bleke – detaljene tar vi internt i tiden som ligger foran oss – ærlige og tydelige må vi i hvert fall være mot oss selv.

Takk til Grand for en intensiv fotballkamp – og vi ønsker bodøværingene lykke til i sesongens siste seriekamp – takk også til dagens oppsatte dommerkvartett!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Grand Bodø – Lyn Fotball 1-0 (1-0) Nordlandshallen – lørdag 27. oktober 2018 Mål: 1-0 Vilde Anett Fjelldal (43) Tilskuere: 162 Startoppstilling mot Grand Bodø: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. Camilla Huseby 3. Trine Skjelstad Jensen 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Hoelsbrekken Eckhoff 7. Anna Linnea Palm 8. Vilde Hasund 9. Linn Huseby 10. Camilla Linberg 11. Jenny Røsholm Olsen (Runa Lillegård fra 60. minutt)

Foto: Anna Palm gjør nok en god kamp i dag.