FØR KAMPEN GRAND BODØ – LYN FOTBALL

position

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

Lørdag møter vi Grand Bodø borte i sesongens 21. serierunde i Toppserien 2018. Det motsatte møtet var er en del av OBOS Toppserien Superhelg i Telenor Arena – en kamp vi vant 2-1 på Fornebu i slutten av mai. Et suverent tiltak fra OBOS, Norsk Tipping, Thon Hotels, COOP, SFK, NFF og ikke minst NRK – igjen, og på alle vis tommel opp fra oss i Lyn Fotball.

Grand Bodø er en klubb med sterke og stolte tradisjoner i norsk kvinnefotball. Rødtrøyene beholdt i fjor plassen i Toppserien – med andre ord så er nordlendingene inne i sin andre strake sesong på øverste nivå i norsk kvinnefotball. Jan Tore Baklid og hans utvalgte spillere har gjennom denne sesongen trøblet med å bikke kampene i sin favør. Kort fortalt så ble kampen mot Kolbotn sist helg «kroken på døra» for spill i Toppserien 2019.

Uavhengig av dette så er Baklid sine betrodde spillere særs vriene å møte – kanskje spesielt hjemme i Nordlandshallen. Når det gjelder lørdagens batalje så skal ingen tvile et minste sekund på at nordlendingene spiller for æren i sin for året aller siste hjemmekamp.

Vi i Lyn Fotball er, som alltid, godt forberedt på hva som venter oss i sesongens siste bortekamp. At lørdagens seriekamp spilles innendørs er noe vi som lag og klubb er absolutt komfortable med. Det er en over snittet revansjesugen tropp som stiller til dyst i på lørdag – det vi som kollektiv presterte i siste seriekamp er noe vi vil spinne videre på.

Vi har utvilsomt, og som alltid, respekt for lørdagens motstandere, men vi har slettes ingen plan om å stå igjen på perrongen når dyktige Sarah Fatemeh Zangeneh fra NIF blåser til kamp. Vi er fullstendig inneforstått med hvor listen må ligge – plumper vi her så vet vi så absolutt konsekvensen av dette. Skal vi ha muligheten til poeng på lørdag må vi «stå opp tidlig på kvisten» – altså være tilstede – fysisk, men ikke minst mentalt. En enkelt prestasjon er mange kapable til – det å gjenskape prestasjoner er en langt mer vrien idrett.

Med tanke på egen kamptropp så vil vi i Lyn Fotball stille med totalt 16 spillere (2 keepere + 14 utespillere) på lørdag. Alle våre involverte spillere er 100 prosent og på alle vis godt forberedt til kamp mot Grand Bodø.

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Kampstart i Nordlandshallen kl 13:00 lørdag 27. oktober

(Foto: Emilie Closs født 1999, har hatt en strålende sesong i Toppserien)