EN GOD PRESTASJON ER DESSVERRE IKKE SYNONYMT MED POENG.

Sist oppdatert: 12. mar 2019 Skrevet av: Ingvar Graffer

 

I dag hadde vi besøk fra Bærum kommune og nærmere bestemt Stabæk Fotball på Kringsjå KG. Akershus-laget har dessverre for seg hatt enkelte sentrale spillere ute med ulike skader i den seneste perioden, men til dagens 20. serierunde i Toppserien 2018 kunne bæringene stille med en tilnærmet komplett spillertropp.

Med tanke på egen strategi for dagens kamp så var den for vår del, heller ikke denne gangen ikke videre kompleks, men som vanlig var vi samstemte på visse og vesentlige knagger både offensivt og defensivt. Som alltid er det et spill og et motspill – styrker og svakheter befinner det seg som tidligere nevnt i de aller fleste fotballag.

Hovedspørsmålet, som bestandig, var vår kollektive evne til den faktiske gjennomføringen i samfulle 90 minutter. For å gå direkte på sluttresultatet så vant bortelaget til slutt 2-3 i dag – et resultat som med tanke på prestasjonene, kampen sett under ett, føles relativt surt og bittert.

Med tanke på selve kampen og dens utvikling så tok vi tak i taktpinnen fra start og skaper tidlig solide muligheter. Uttellingen skulle i dag ikke vente videre lenge på seg – Vilde Hasund dundrer gjennom på sin venstre kant – Jenny Røsholm Olsen er klinisk i avslutningsfasen. Og vi tar ledelsen etter drøye 2 spilte minutter – skarphet, distinkthet og samhandling på et absolutt akseptabelt nivå. «Mål på mål» er noe som forekommer med jevne mellomrom i fotballen – noe som også skulle vise gjeldende i dagens batalje på Kringsjå. Blåtrøyene finner Melissa Bjånesøy på tur inn i vårt bakrom og alene med Oda Hove Bogstad setter bergensjenta ballen utagbart opp i nettaket.

Stillingen var da 1-1 etter 4 spilte minutter – vi for vår del fortsatte med å sette trykk på bortelaget – skaper fine muligheter via gjennombrudd i siderom. Uttelling var det derimot laget fra Akershus som skulle få – etter et brudd midt inne på vår halvdel så kombinerer bæringene seg fint frem på vår høyre side. Foran mål hadde rutinerte Bjånesøy posisjonert seg smart og kan bredside innlegget relativt kontrollert i mål etter 44 spilte minutter av kampen. Resultatet 1-2 sto seg også inn til at dagens utvalgte hoveddommer fra Furuflaten IL, Karoline Marie Jensen, blåste for pause.

Pausepraten vår var igjen tydelig og god i dag – i form av «live-film» og konstruktiv dialog i regi av Kim Martinsen. Hva fungerer og hvor er det rom for forbedring – i stor grad ble vi enige om at det handlet om å fortsette i det sporet vi før kampen hadde valgt. Etter pausen «stuper vi ut av blokkene» og før minuttet er spilt av den andre omgangen så setter Vilde Hasund ballen i det venstre hjørnet til Ingrid Hjelmseth. Scoringen kommer etter et gjennombrudd på vår høyre side og vårt svenske alibi, Mimmi Löfwenius, er presis i innleggsfasen. Med andre ord så er stillingen 2-2 nesten før den andre omgangen er i gang. Etter dette fortsetter vi med å ha et betydelig ballinnehav, men på tross av dette evner vi ikke å sette ballen bak Stabæk sin rutinerte sisteskanse..

Kampens avgjørende scoring var det Melissa Bjånesøy som sto for – stiger til værs på en corner – vinner sin duell og setter hodestøtet ned i vårt høyre hjørne. Sterk prestasjon av Bjånesøy, men sett i ettertid forbaska leit at vi ikke har en spiller ved nettopp denne stolpen. Etter Stabæk sin scoring så kom vi til solide muligheter, men kampen ebbet som nevnt ut på stillingen 2-3 til bortelaget.

I sum og oppsummert så møtte vi i dag et godt Stabæk-lag – blandet med en ekstrem rutine og ungt pågangsmot. Vi er bestandig ærlige i våre oppsummeringer og i dag skal vi rose Synne Sofie Kinden Jensen – hun gir oss trøbbel gjennom kampens samfulle 94 minutter. I tillegg er det vanskelig å komme utenom Melissa Linn Berman Bjånesøy – 3 scoringer trenger ikke ytterligere forklaring. Kampen sett under ett så produserer vi godt med solide målsjanser – spesielt før pause skaper vi særs mye trøbbel for klubben fra Bærum kommune. At vi totalt sett er nokså overlegne i sjansestatistikken gjør dessverre ingen forskjell – ei heller i dag gir det oss tellende poeng i seriespillet.

Ser vi bak resultatet i dag så er det relativt åpenbart hvor skoen trykker for oss i Lyn Fotball. Scorer man to mål så bør dette som oftest gi poeng på egen hjemmebane. Offensivt sett så må vi i tiden som kommer virkelig ta inn over oss er at vi må omsette enda flere sjanser i tellende resultat – metode; ytterligere øving! Defensivt sett så må vi kort fortalt bli enda dyktigere med tanke på tilstedeværelse (lese spillet), generelt duellspill og 1 vs 1 situasjoner i egen boks – samme metode. Med andre ord så vil kommende treningsuke benyttes til å ta tak i vesentlige faser i vårt offensive og defensive spill.

Når det kommer til oss selv og egne prestasjoner i dag så gjør vår Vilde Hasund (ikke spesielt overraskende) en solid prestasjon – både defensivt og ikke minst offensivt. Ellers kjekt å se at Jenny Røsholm Olsen igjen tegner seg på scoringslisten – uten å gå i dybden så er ei heller dette spesielt overraskende. Som kollektiv ser vi nok en gang ut som et skikkelig fotballag i kampens samfulle 90 minutter – fin defensiv struktur og nokså samstemt i den offensive samhandlingen. Når alt kommer til alt så scorer Stabæk ett mål mer enn oss i dag – de kalde fakta gjelder og det betyr 3 poeng til klubben fra Nadderud. På det strategiske og taktiske plan så gjennomfører vi i dag i sum til absolutt godkjent +.

Vi trenere og spillere må sammen ta tak i de reelle utfordringene vi som lag har, og som Toppserien i sin helhet faktisk byr oss på. Tipset fra sist kamp mot KIL gjelder i høyeste grad fortsatt – for oss gjelder det å ikke gjøre ting mer komplisert og vrient enn de faktisk er. Toppserien er utvilsomt krevende, men ikke spesielt komplisert!

Takk til Stabæk for en fartsfylt fotballkamp med fin underholdningsverdi – og vi ønsker klubben fra Nadderud lykke til videre i årets fotballsesong – takk også til dagens oppsatte dommerkvartett!

Ydmyk i medgang – sta i motgang!

Lyn Fotball – Stabæk 2-3 (1-2) Kringsjå KG 1 – lørdag 20. oktober 2018 Mål: 0-1 Jenny Røsholm Olsen (2) 1-1 Melissa Linn Berman Bjånesøy (3) 1-2 Melissa Linn Berman Bjånesøy (44) 2-2 Vilde Hasund (46) 2-3 Melissa Linn Berman Bjånesøy (73) Tilskuere: 346 Startoppstilling mot Stabæk: 1. Oda Maria Hove Bogstad 2. Camilla Huseby 3. Trine Skjelstad Jensen (Maren Hagfors Thoresen fra 63. minutt) 4. Joanna Aalstad Bækkelund (Kaptein) 5. Emilie Raaum Closs 6. Noor Hoelsbrekken Eckhoff 7. Anna Linnea Palm 8. Vilde Hasund 9. Mimmi Löfwenius (Camilla Linberg fra 61. minutt) 10. Linn Huseby 11. Jenny Røsholm Olsen (Runa Lillegård fra 81. minutt)